Annonce
Ugeposten Skjern

Jernbanegade har fået en oase af stoffer

Helle Heldgaard Jensen har i årevis haft patchwork som sin hobby. For seks et halvt år siden gjorde hun det til sin levevej. Foto: Christian Baadsgaard
For en måneds tid siden åbnede Helle Heldgaard Jensen Patchwork-Oasen i Skjern. Kunderne kommer langvejs fra for at købe ind, og hun håber at det kan trække flere folk til byen.
Annonce

SKJERN: - Jeg skal helst have stoffer hele tiden.

Elsebeth Nielsen fra Skive er klar i mælet om sin afhængighed. Som hun også bemærker, så kan man jo blive noget så trængende. Sammen med veninderne Solveig Nielsen og Laila Andersson er hun kommet til Skjern for at få fat i noget. Og for Elsebeth Nielsen er det alvorligt. Hun er i gang med at flytte, og har smidt en masse på lossepladsen. Blandt andet stoffer fra 70´erne...

Nu er der forskel på stoffer og stoffer. Og i dette tilfælde er det altså noget, som man kan sy af. Det kan man få fat i hos Patchwork-Oasen, der åbnede butik i Jernbanegade for en måneds tid siden, og de tre veninder har en blomst med til indehaveren Helle Heldgaard Jensen som et tillykke fra tre trofaste kunder, der gerne kører langt for at få fat i nyt materiale at sy af. Nu sidder de over en kop kaffe i baglokalet, og lader sig inspirere af de patchwork-tæpper, der hænger på væggen. Faktisk er det utroligt, hvad der kan laves i patchwork. På Skive-egnen har man digteren Jeppe Aakjærs hjem, Jenle, og de tre veninder er med i Aakjær-gruppen. Til et jubilæum for nylig syede de ting, der var inspireret af hans sange.

Veninderne fra Skive kører gerne langt for at handle stoffer, og turen til Skjern bliver en udflugt i sig selv. Fra venstre er det Elsebeth Nielsen, Solveig Nielsen og Laila Andersson. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce

2500 ruller stof i butikken

Og det med afhængighed kender Helle Heldgaard Jensen alt tid. Hun har altid holdt af at sy, og for en del år siden deltog hun i et patchwork-kursus. Siden har hun ikke set sig tilbage, og da hun for nogle år siden stoppede som dagplejer, åbnede hun Patchwork-Oasen i sit hjem. Der har hun været i seks et halvt år, men nu var tiden inde til at flytte i andre lokaler. Helle Heldgaard Jensen turde at gøre det, for hun vidste hvad omsætningen var. Og i løbet af den måned, der er gået, er hun positiv overrasket.

- Mine kunder kommer jo fra hele landet, og jeg har en netbutik. Så har jeg stof til børnetøj, og nu har jeg udvidet med andre syting, og der er også mange, der kommer ind for at købe nål og tråd. De kom jo ikke før, da jeg var derhjemme, fortæller Helle Heldgaard Jensen, der har 2500 ruller stof i butikken.

I butikken er der altid kaffe på kanden, og hver torsdag kommer en syklub. Der er medlemmer fra Vildbjerg, Ringkøbing og Give, der kommer, så butikken har et meget stort opland.

- Jeg får besøg af busser med kunder. Forleden havde jeg 30 kunder, der kom fra Aalborg, så jeg håber på at trække lidt flere til byen, forklarer Helle Heldgaard Jensen.

Men hvorfor er patchwork så fascinerende?

- Man stresser af med det, fordi man skal sidde og kombinere farver og mønstre, siger Helle Heldgaard Jensen og afslører, at der er meget matematik i at få tingene til at gå op. Når det så lykkes, så er mulighederne uendelige. Grydelapper, sengetæpper, tasker og dækkeservietter er blot noget af det, der kan komme ud af patchwork.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce