Annonce
Ugeposten Skjern

Jubilæumsåret blev ikke som planlagt for Frank Jensen

I 25 år har Frank Jensen drevet Skavenhus. Jubilæums-arrangementet er udskyudt indtil videre. Foto: peso
Ejeren af Skavenhus ville kun drive restauranten i en sommer - foreløbig er det blevet til 25.
Annonce

Skaven: Menuen var klar til åbent hus arrangementet i anledning af 25-års-jubilæet.

- Jeg ville byde på stegt vildsvin og salat og så fadøl, men det må vente til en anden gang, siger Frank Jensen.

Coronaen kom i vejen for jubilæet midt i april, men det blev dog markeret sammen med familien.

Frank Jensen håber dog på, at corona-krisen kun er et midlertidig bump på vejen.

- der har da været op- og nedgange, siden jeg overtog Skavenhus i 1995, fortæller han.

Han var 23 år, da han så, at stedet var til salg.

- Jeg er jo lokal, så Skavenhus har altid været der. Min dåbsfest blev holdt hr på stedet, forklarer Frank Jensen.

Han er uddannet slagter og kørte rundt med et rullende slagteri.

- jeg tænkte, at jeg kunne drive Skavenhus i sommermånederne, og så være slagter resten af året, husker han tilbage.

Skavenhus var en sommerrestaurant i en etage og med en lille sal.

Frank Jensen kunne imidlertid se mulighederne i stedet.

- Det er jo et pragtfuldt sted, lige ned til vandet og med udsigt ud over Ringkøbing Fjord. På klare dage kan man jo se kornsiloen i Ringkøbing, Lyngvig Fyr, møllerne i Hvide Sande og Ottosens blå silo i Bjerregaard, fortæller han.

Han byggede derfor en etage ovenpå, hvor de seks lejligheder har udsigt ud over vandet. Samtidig blev restaurationen udvidet og i 1999 blev køkkenet bygget om. I 2005 byggede han et hus til sig selv ved siden af Skavenhus.

For godt ti år siden overtog han caféen på den anden side af vejen.

- Jeg har jo været her, mens antallet af sommerhuse er blevet fordoblet, jeg har selv bygget nogle af dem, og havnen er blevet renoveret. Der har været op og nedture, men mest op, slår han fast.

Han har i flere år kun kørt med selskaber i december, januar og februar, mens restauranten så blev åbnet igen, når foråret stod for døren.

- Vores festlokaler bliver jo normalt brugt af lokale til barnedåb, konfirmationer og bryllupper samt runde fødselsdage. Gæsterne i restauranten kommer fra hele landet plus de mange tyske turister, siger Frank Jensen.

Han ejer som nævnt også caféen på den anden side af vejen, Tex-Mex.

- Cafeen og Skavenhus supplerer hinanden rigtigt godt, derovre kan folk få den hurtige mad eller en is, mens dem, der gerne vil nyde en fisk og drikke et glas rødvin, de kommer her, påpeger Frank Jensen.

Foråret 2020 blev ikke helt som han havde håbet på. Coronaen rammer Skavenhus hårdt, selvom han også får hjælpepakke.

- Alle festerne i foråret er jo aflyst. Til påske plejer sæsonen jo for alvors at starte, med overnattende gæster og folk i sommerhusene, forklarer han.

Han er spændt på hvad der sker, når grænsen igen bliver åbnet.

- Vil tyskerne begynde at komme igen, eller kommer der kun danskere denne sommer, spørger han.

Han lejer nogle af sine værelser ud, og laver så take away mad til sine gæster. Så kommer der da lidt penge ind, som han sig.

Han håber, at det snart bliver muligt for folk at gå på restaurant igen.

- Vi skal selvfølgelig følge sundhedsmyndighedernes anvisninger, men det kan godt være svært at forstå, at folk godt må komme på store arbejdspladser som Vestas og på store byggepladser, men vi må ikke åbne op, selvom vi tog alle forholdsregler med god afstand mellem gæsterne og mundbind til personalet.

Frank Jensen er sikker på, at han får forrygende travlt, når forsamlingsforbuddet bliver ophævet.

- Til den tid kunne vi godt bruge, at der var flere lørdage i hver uge, smiler han.

Trods svære tider i øjeblikket, så er han optimist.

- hvis man er lidt snild og smart, så løser det sig, mener Frank Jensen.

Frank Jensen

48 år.

Har ejet Skavenhus siden 1995. Her er både restaurant, selskabslokaler og feriehusudlejning.

Ejer også cafeteriet Tex-Mex.

Fritiden bliver brugt på juletræer og jagt.

Sådan så Skavenhus ud, da Frank Jensen overtog, Siden er der blevet bygget om og til i flere omgange.
Sådan så Skavenhus ud omkring 1950'erne.
Den flotte fjordudsigt tiltrækker mange gæster, men i øjeblikket må Frank jensen se langt efter dem.
I 2005 byggede Frank Jensen hus ved siden af restaurantionen. Huset bærer præg af hans store jagtinteresse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce