Annonce
Ugeposten Skjern

Kathrine Agger har forladt København til fordel for plads og natur

Når man har boet i København et stykke tid, så kommer man til at savne naturen i Vestjylland. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter syv år i København er Kathrine Agger vendt tilbage til Skjern. Hun kom til at savne familien, vennerne, plads omkring sig og naturen.
Annonce

Skjern: Efter at Kathrine Agger blev færdig på gymnasiet, så holdt hun to sabbatår, hvor hun rejste og arbejdede på Bakkehuset, inden hun ville i gang med en uddannelse.

Uddannelsen skulle tages østpå.

Da Kathrine Agger flyttede fra Skjern til København i 2013, var det bestemt ikke i tankerne at flytte tilbage til området igen.


Nu havde jeg prøvet København og de muligheder, som storbyen tilbyder

Kathrine Agger, eksilvestjyde


- Mange af mine venner flyttede også til København, så det var helt naturligt at gøre. Jeg begyndte at læse en humanistisk bachelor på RUC, men det var ikke mig. Det skulle være mere praktisk, så jeg begyndte at læse til sygeplejerske, fortæller 29-årige Kathrine Agger.

Hun blev færdig i 2019 og fik arbejde på Amager, inden hun her i 2020 flyttede tilbage til Skjern, hvor hun har fået arbejde ved kommunen.

- Nu havde jeg prøvet København og de muligheder, som storbyen tilbyder. Det kom til at betyde mere, at der er langt hjem til familie og venner, også når man arbejder på skæve tidspunkter, som sygeplejersker jo gør, påpeger Kathrine Agger.

Hun har også oplevet, at hun kom til at savne plads og natur.

- Da jeg boede her, tog jeg de ting for givet. Jeg trængte bare til at komme helt væk og få luftforandring, husker Kathrine Agger.

Mange af de venner, som også flyttede til København for at få en uddannelse, er ved at være færdige og begynder at flytte rundt i landet efter job.

Kathrine Agger har ikke benyttet sig af Klub Eksilvestjyder, mens hun boede i København, eller Inwestjylland efter at hun er vendt tilbage til Skjern.

- Jeg har heldigvis stadig en stor omgangskreds her i området, siger Kathrine Agger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

En dåbskjole fra fortiden

Annonce