Annonce
Ugeposten Skjern

Kirkerne samarbejder også hen over åen

Mette Preddey tømte spanden med vand fra Bybækken ned i Kirkeå, mens Lars Foged sagde et par ord. Privatfoto: Per Rasmussen
Jørgen Christian Pedersen fra menighedsrådet i Skjern og Else Thorup fra menighedsrådet i Tarm fortæller om det samarbejde, som kirkerne har henover åen

Klumme: Skjern-Tarm Rotary, Skjern-Tarm Soroptimistklub, Lions Club Skjern-Tarm, Skjern-Tarm Menighedspleje.

I mange sammenhænge – og gennem mange år – har borgere fra Skjern og Tarm mødtes for sammen at dyrke fællesskaber og for sammen at udøve velgørenhed. I formelle og officielle såvel som i mere uformelle og private sammenhænge. Lokalt, nationalt og internationalt.

Vi trækker på samme hammel. Vi vil en fælles sag…

Annonce

Kirke-samarbejde

Også i de to kirker er der tradition for et sådant samarbejde. Gennem adskillige år har Skjern-Tarm Menighedspleje således stået sammen om at hjælpe børn og familier, der har behov. Der har også i årenes løb været samarbejdet om aflastnings- og vågetjenesten: Gode folk med lidt personligt overskud har taget sig tid til at sidde og holde i hånden, når sygdommen gjorde ondt, eller når livet var ved at udrinde. Her bør ingen være alene.

klumme logo til Tanker over Åen

På tværs af de to byer arrangerer Skjern-Tarm Menighedspleje familieferier: I samlet flok drager børn og voksne, sammen med frivillige fra kirkerne, hver sommer afsted til gode fælles oplevelser i andre dele af landet: Sol, strand og varme. Gode oplevelser på tværs af familier. Varme og givende venskaber har mulighed for at opstå.

Skjern-Tarm Familieklub bidrager med månedlige tilbud til hele familien (naturoplevelser, biografture, svampejagt, klatreture, fællesspisninger osv. osv.). Frivillige trækker i snorene.

Også julehjælpen er Skjern og Tarm kirker involveret og engageret i – i fællesskab med hinanden og i fællesskab med andre lokale kræfter.

Senest er et voksende samarbejde i forhold til demente og deres pårørende sat i gang mellem Skjern og Tarm – og med andre kirker i vort område. Folkekirkens Udviklingsfond har bidraget med 275.000 kr. for, at vi kan styrke og udbygge dette vigtige omsorgsarbejde.

Der er grøde i samarbejdet, og fra de to menighedsråd er der intentioner om fortsat at trække på samme hammel. Vi står stærkest, når vi hjælper hinanden.

Gør døren høj! Gør døren vid!

Vi vil gerne, at tærskelen ind i vore kirker skal være lav,

den skal være nem at træde over.

Vi vil gerne være en åben kirke, en kirke, der byder ind, en kirke der er udadvendt og som er synlig og levende i lokalsamfundet.

Annonce

Grundlovsfesten

I 2018 tog vi endnu et spadestik. Vi satte os det mål at skabe en ny fælles tradition. Vi holdt en fælles grundlovsfest. En grundlovsfest, som nu afholdes på skift i de to byer. Festen arrangeres af en styregruppe med repræsentanter fra begge byer.

I 2018 mødtes vi i Forsøgshaven i Tarm. I 2019 foregik det i anlægget i Skjern. I år, efter to års corona-nedlukning, er vi igen klar. Mange lokale foreninger, med Tarm Udviklingsforum og Skjern Udviklingsforum som stærke frontløbere, er i øjeblikket i gang med at planlægge rammer og indhold for, hvad der den 5. juni (Pinsedag) skal foregå i Forsøgshaven i Tarm.

Vi kan allerede nu afsløre, at Skjerns tidligere præst, Torill Kristensen, holder festtalen. Desuden vil Krabbe, med sit mandskor, sørge for musikalske indslag. Der er selvfølgelig også nogle farsdags-indslag, ligesom kaffe, øl, vand, kager, pølser over bål osv. vil være til salg i pladsens boder.

Traditionen tro udvælger gæstebyen `årets vandbærer´: en person, der har gjort en særlig indsats i sin hjemby.

I samlet flok vil gæsterne, i år altså borgere fra Skjern, gå i samlet flok over åen, fra Skjern til Tarm. I front spankulerer den udkårne vandbærer med en spand. En spand med vand fra Kirkeåen. Måske også et par haletudser…

Ved ankomst til Tarm foregår en lille ceremoni, hvor vandet under højtidelige former og med en smule humor iblandet hældes i Bybækken.

Vi blander ikke blod. Vi blander vand og satser på, at vand, haletudser og frøer fra Skjern og Tarm vil blande sig – som et forbilledligt eksempel for alle vi andre.

Lad os blande os med hinanden: Samarbejde mellem kirker og øvrige instanser i Skjern-Tarm er til gavn for borgerne.

- og det er jo det, det hele handler om.

Så gode Skjern- og Tarmfolk: Kom til fælles grundlovsfest den 5. juni kl. 13.00 – 17.00 i Forsøgshaven i Tarm.

Vi glæder og til at se jer!

Og husk så også lige Midtvejsmøde om de to byers fælles fremadrettede udvikling:

Vi ses den 24. maj i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter kl. 19.00 – 20.30Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kalenderen

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Maja binder blomster til Superbrugsens kunder: Blomster skaber glæde

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Ugeavisen Ringkøbing

MUNSJ med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på Generator

Annonce