Annonce
Ugeposten Skjern

Kjoler til galla og fest er Tinas niche

TP Kjoler sælger også sko og tasker til festkjolerne. Her er Tina Pedersen ved at finde et par sko. Foto: Mads Dalegaard

Tina Pedersen fra TP Kjoler har ingen formel uddannelse - hun er selvlært iværksætter

Annonce

Bag Disken: Man behøver ikke at have en uddannelse for at få succes.

Det er Tina Pedersen fra TP Kjoler et glimrende eksempel.

- Jeg kunne ikke finde ud af, hvilken uddannelse jeg kunne tænke mig. Da jeg begyndte at tjene penge, så var det svært at skulle tilbage på skolebænken, men jeg har taget noget med fra de steder, jeg har arbejdet, så jeg er selvlært, fortæller Tina Pedersen.

Samtidig kommer hun fra en familie af selvstændige, så det var ikke fremmed for hende at starte en butik.

Hun har arbejdet i forskellige tøjbutikker, senest som butikschef hos Esprit i Herning.

- Jeg begyndte at søge efter festkjoler på nettet, fordi jeg selv skulle bruge en kjole til et bryllup. Jeg var på eBay og på Trendsales og kunne se, at der var stor efterspørgsel på den type tøj. Jeg lavede en webshop og købte nogle kjoler hjem fra udlandet. og efter et år, hvor jeg havde fået mere og mere travlt, sagde jeg mit job op og satsede fuldtids på mit eget firma, forklarer Tina Pedersen.

Forretningen startede derhjemme, men flyttede så til en lejet butik i Bredgade, hvor hun også fik lejligheden ovenover inddraget til butik.

- Det var besværligt at have butik i flere etager, så derfor flyttede jeg ud i en stor lagerbygning på Nylandsvej, hvor der var meget bedre plads, siger Tina Pedersen.

I 2015 flyttede hun TP Kjoler ud i de nuværende lokaler i Erhvervsparken.

- Jeg har fået en bedre beliggenhed ud til Ringvejen og har fået bedre og større lokaler. Når folk skal bruge en festkjole eller gallakjole, så kan de huske, at sådan en butik er der jo i Skjern, forklarer Tina Pedersen.

TP Kjoler startede som en webshop, men den fysiske butik står for mere og mere af salget. Webshoppen er stadig lige så vigtig som online butiksvindue.

- Webshoppen skal hele tiden være opdateret. Hver uge kommer der nye varer, både i shoppen og i butikken, fortæller Tina Pedersen.

- Selvom kunderne har 14 dages returret i webshoppen, så kommer der flere og flere kunder i butikken, hvor folk kan se hele vores udvalg, omkring 2.000 kjoler. Kunderne kommer kørende fra hele landet til Skjern for at prøve vores kjoler. Det er både gallapigerne, folk der skal til bryllup, sølvbryllup og guldbryllup og andre fester, siger Tina Pedersen.

Hun har kjoler fra 800 kroner og op til 5.000, men de fleste ligger mellem 1.500 og 2.000 kroner.

- Kunderne kommer blandt andet til Skjern på grund af de fornuftige priser, mener Tina Pedersen.

Kjolerne køber hun hjem fra USA.

- Jeg tager til Atlanta i august hvert år og ser næste års kollektion. Der møder jeg så også de mennesker, jeg ellers kun kender fra mailkorrespondancen. Vi har rigtig gode forbindelser, så en kjole bestilt en mandag er fremme onsdag, siger Tina Pedersen.

Hun oplever, at kunderne er rigtig godt forberedt, når de møder op i butikken.

- Mange har en ide om, hvilken type kjole de skal have, når de kommer i butikken, men ender ofte med noget helt andet, når de får hjælp og vejledning fra personalet, fortæller Tina Pedersen

Der er også modetrends indenfor gallakjoler.

- En af de nye tendenser i år er kjoler i velour og den største nye farve i år er huntergreen, en mørk grøn elegant farve, men der er stadig efterspørgsel efter de klassiske farver, navy og sort. Vi ser mere vinrødt, ja rødt i det hele taget. Mange vil også have pailletter og sten, forklarer Tina Pedersen.

Næste tiltag er en tysk webshop.

- Via vores danske hjemmeside sælger vi også til Norge, Sverige og Grønland, men tyskerne har svært ved at bruge en dansk hjemmeside, så derfor vil jeg lave en på tysk, fortæller Tina Pedersen.

Hun har oplevet en stigende efterspørgsel og har nu seks ansatte i butikken, der holder åbent alle ugens syv dage i højsæsonen fra januar til juni. Resten af året er der åbent seks dage om ugen.

Tina Pedersen kan med tilfredshed se sine kjoler i ugebladene og på de røde løbere.

- Blandt andre har Mascha Vang mange gange båret en kjole fra TP Kjoler. I introvideoerne til Forsidefruerne på TV3 bliver der også vist kjoler fra TP Kjoler.

- Vi har også leveret kjoler til flere skønhedskonkurrencer, siger Tina Pedersen.

Tina Pedersen

Ejer TP Kjoler39 år.

Født i Lønborg, bor i Skjern.

Butikschef hos Esprit i Herning 2005-2008

Åbnede Webshoppen, tp-kjoler.dk, i 2007.

Åbner fysisk butik i Bredgade i 2008

Flytter til Nylandsvej i 2010.

Åbner i større lokaler i Erhvervsparken i 2015.

Åbner webshoppen missplus.dk i 2015.

Har cirka 2.000 kjoler på de 300 kvadratmeter butik.

Seks ansatte.

Har en datter, Cathrine på 17 år.

Kunderne kommer kørende fra hele landet for at finde den rigtige kjole hos Tina Pedersen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce