Annonce
Ugeposten Skjern

Som man siger og andre foredrag ved bibliotekerne

Som Man Siger arrangement med Michael Ejstrup med flere
Bibliotekerne er igen begyndt at arrangere foredrag og arrangementer. Nogle er gratis, til andre skal der betales entré.

Klumme: Er du nysgerrig på hvad kost-princippet Sense går ud på? Så kom og hør udvikleren af konceptet Suzy Wengel fortælle om det på Videbæk Bibliotek onsdag den 22. september klokken 19.00. Suzy Wengel udviklede kostprincippet, da hun selv var træt af sin vægt, der gik op og ned. I løbet af kun ni måneder med Sense – slank med fornuft tabte hun hele 40 kg. Det bliver en spændende, lærerig og inspirerende aften! Køb billet på riskbib.dk til 100 kroner.

Mandag den 4. oktober klokken 19.00 får vi besøg af Mads Fuglede på Skjern Bibliotek. Mads Fuglede er en af landets mest anvendte USA-analytikere og anerkendt forfatter og foredragsholder. Han har desuden været medlem af Folketinget for partiet Venstre siden 2017. I sit foredrag vil han bl.a. komme ind på hvordan de politiske beslutninger i Washington påvirker resten af kloden, og hvordan fire amerikanske præsidenter har håndteret krigen i Afghanistan. Køb billet til USA foredraget på riskbib.dk til 25 kroner.

Kom til åbent hus på Hvide Sande Bibliotek mandag den 20. september og på Tarm Bibliotek onsdag den 22. september. Begge dage klokken 10-15. Her kan du få en rundvisning mellem bøgerne, lære at bruge selvbetjeningsautomaterne, du kan stille spørgsmål til hvordan man printer eller få hjælp til at bruge bibliotekets digitale ressourcer som f.eks. eReolen mm. Alle er velkomne – bare mød op og få en snak med personalet!

Annonce

Tyske flygtninge

Forfatter og lektor Karsten Skov, skulle have gæstet Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne helt tilbage i marts 2020, men grundet corona-situationen er hans foredrag blevet udsat af flere omgange.

Karsten Skov fortæller om de mange tyske flygtninge, der kom til Danmark i slutningen af 2. Verdenskrig og hvordan Danmark og danskerne tog imod dem. Pressefoto

Men onsdag den 6. oktober klokken 19.00 kan vi endelig byde velkommen i Ringkøbing Rådhushal til et foredrag om forfatterens nyeste roman Under samme måne, hvor vi følger den 18-årige Erikas flugt fra Königsberg til Danmark. I vinteren 1945 begiver flere end 2,5 millioner tyske kvinder, børn og oldinge fra de østlige egne af Tyskland sig på flugt fra de russiske styrkers umådelige brutalitet. 255.000 af disse flygtninge ender deres færd i Danmark i krigens sidste måneder. De bliver indkvarteret på skoler, landbrugsskoler, kaserner og andre offentlige bygninger til stor fortrydelse for den danske befolkning. Karsten Skov vil fortælle om de tyske flygtninges liv i Danmark og om sit arbejde med bogen, der er baseret på virkelige hændelser. Køb billet på riskbib.dk til 75 kroner.

Mandag den 11. oktober klokken 19.00 bliver der også budt indenfor i Ringkøbing Rådhushal, når sprogforsker Michael Ejstrup afholder oneman-sprogshowet SOM MAN SIGER. Michael Ejstrup vil med lyd, billeder og stemmer fra danmarkskortet guide os rundt i talesprogets kringelkroge. Tag plads, og få testet dine egne sproglige fordomme, når vi skal høre om dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettosprog og gadeslang. Bestil gratis billet på riskbib.dk.

Børnene kan også forvente en mangfoldig pallette af kulturelle oplevelser, når vi byder indenfor til Remsesjov og sproglege med Lotte Salling på Skjern Bibliotek, koncert med Musikflyveren på Tarm Bibliotek, Babys første koncert på Hvide Sande Bibliotek og til teaterforestillingen Aben Osvald på Ringkøbing Bibliotek og på Hvide Sande Bibliotek. Det sker i ugerne 38+39. Der kan læses mere og bestilles gratis billetter på riskbib.dk. Billetterne frigives en uge før hvert arrangement.

På Skjern Bibliotek vil der være sproglege med Lotte Salling. 

Og så byder vi indenfor til efterårets store familielæsekonkurrence Den store læsedyst for 6 til 12 årige og deres familier. Det bliver en hyggelig dyst, hvor man sammen med familien i fællesskab løser en række sjove læseudfordringer. Hent et konkurrenceark på biblioteket, download det fra riskbib.dk eller find det i vores arrangementsprogram. Løs 15 af de 20 udfordringer. Konkurrencen løber fra den 1. oktober til den 31. oktober.

Læs mere om vores mange arrangementer og bestil billet på riskbib.dk. Biblioteket er her for dig.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Vil du være møller i en 1000 år gammel vandmølle - så kom til Bork Vikingehavn

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Signe Svendsen på Mejeriet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Til kamp mod kræft hos mænd: Lyserød Lørdag bliver til Blå Lørdag

Ugeposten Skjern

Højmusikalsk ældrerådsdag med Carsten Knudsen og Det grå guld

Ugeavisen Ringkøbing

Anna Lystbæk fra Spjald indtager Generator

Ugeposten Skjern

Skjerns nye organist begyndte at spille orgel som 11-årig: Henrik West er også teolog

Ugeposten Skjern

Vandhaverne er helt klar: Nu kan Skjerns nye samlingssted endelig få sin fest

Ugeposten Skjern

Som man siger og andre foredrag ved bibliotekerne

Ugeposten Skjern

10 procent får senfølger af Covid-19

Ugeposten Skjern

Se lysshow i Vandhaverne: På lørdag indvies Skjerns nye samlingssted

Ugeposten Skjern

Coronaramte Flemming Madsen er hjemme igen: Det går fremad med genoptræning, men ikke så hurtigt som før

Ugeposten Skjern

Matthias er Danmarks bedste tømrerlærling: Jeg har træ i blodet

Ugeposten Skjern

Koncert med harpeklang

Ugeposten Skjern

Vind en tur i en vandflyver og se Vestkysten fra oven

Ugeposten Skjern

Tag på svampejagt med eksperter - Tag ud med Æ Skurrehat

Ugeposten Skjern

Mejeriet i Tarm: Skolebørn skal til hip-hop-koncert med HipSomHap

Ugeposten Skjern

Landsbyklyngen Friskvind arrangerer guidede cykelture - første gang fra Dejbjerg Kirke

Ugeposten Skjern

Børn har brugt sommeren på at læse: Mange deltagere i Sommerlæselyst-konkurrence

Ugeposten Skjern

Festlig aften: Kendisser kommer til Open by Night i Skjern

Ugeposten Skjern

På svampejagt i skoven: Om 14 dage er der masser af kantareller og pig-svampe

Ugeposten Skjern

Fra reb og børster til cykler og legetøj: Sahl har været i gang i 125 år

Ugeposten Skjern

Prøv ildbowling og bålmagi til åbent hus hos De grønne pigespejdere

Ugeposten Skjern

Drageværksted til Open by Night: Sådan bygger du din egen drage

Annonce