Annonce
Ugeposten Skjern

Kulturen skal helt ud i landsbyerne

- Vi skal kigge meget efter de lokale folkeskoler og samarbejde med dem. Vi skal udnytte hinandens ressourcer bedst muligt, siger Preben Frederiksen. Foto: Jesper Mortensen
Fra første januar skal Preben Frederiksen stå i spidsen for kultur- og musikskolen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Han vil have musikken og kulturen længere ud i de små landsbyer.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Han griber af og til selv guitaren og spiller lidt folkemusik. Mest fordi han godt kan lide irsk og dansk folkemusik, men også fordi der kun er tre akkorder at slås med, når der spilles guitar i folkemusik. Han er helt klar over, at han ikke skal blande sig for meget i det musikalske som kommende leder af kulturskolen i Ringkøbing-Skjern.

Preben Frederiksen kommer fra det pædagogiske miljø – senest som leder af dagtilbuddet i Borris. Nu er han blevet valgt til at stå i spidsen for de kulturelle og musiske tilbud til børn og unge i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Preben Frederiksen

Preben Frederiksen 53 år

Gift, har to børn på 24 og 22 år

Maskinarbejder 1988

Pædagog 2001

Diplomuddannelse i ledelse

Annonce

Kulturen skal ud i landsbyerne

Det er først fra begyndelsen af januar, at Preben Frederiksen tiltræder som leder, men han har allerede gjort sig tanker om, hvad der kan gøres anderledes i fremtiden.

- Vi skal kigge meget efter de lokale folkeskoler og samarbejde med dem. Vi skal udnytte hinandens ressourcer bedst muligt. Det er jo fantastisk, at vi kan tilbyde dygtige musikere til fag, hvor børnene kan få lov at fordybe sig i en folkeskole, hvor der ikke altid er det store overskud, siger Preben Frederiksen.

Han mener, at tiden er ved at være løbet fra den vante måde at drive musikskole på. Hvor eleverne bruger tid og transport på at bevæge sig ind på musikskolerne i Ringkøbing og Skjern. Han er selv vokset op i Lønborg, og har nu boet en del år i Tarm. Han ved, hvor vigtigt det er, at børnene allerede på deres lokale skole kan komme til at spille musik.

- Der er jo store logistikudfordringer i vores kommune, da den breder sig ret meget rent geografisk. Det er ikke altid så nemt for børn og unge at tage bussen til musikskolen, siger Preben Frederiksen.

Annonce

En bred smag

Den 53-årige leder skal i højere grad dreje musikskolen mod at være en kulturskole end hvad hans forgængere har gjort. Kulturskolen Ringkøbing-Skjern skal i fremtiden indeholde meget andet end musik, der skal også være plads til dans, drama, billedkunst og andre afskygninger af kultur.

Den brede pallette passer godt til Preben Frederiksen, der selv har en bred smag, når snakken falder på det kulturelle. Han har for nyligt oplevet Paul Potts synge opera, og kunne godt lide det. Selv om hans favoritter ligger i dansk musik som Lars Lilholt og Shu-bi-dua.

- Det behøves efter min mening ikke at være så indviklet. Hver ting til sin tid. Bare at det er noget godt musik, som man kan synge med på, og det skal ikke nødvendigvis lyde godt, når man synger, smiler Preben Frederiksen.

Han kan godt lide fællessang, og har da også dyrket det i forbindelse med møder på hans nu tidligere arbejdsplads, og når han dyrker motion på et hold for modne mænd på Dejbjerglund, hvor Højskolesangbogen bliver fundet frem efter halvanden time med gymnastik og fodbold.

Det er omkring 30 personer, der skal ledes i Kulturskolen Ringkøbing-Skjern. Foto: Jesper Mortensen
Annonce

Fællesskabet

Det er omkring 30 personer, der skal ledes i Kulturskolen Ringkøbing-Skjern. 30 vidt forskellige personer, der hver især nok betragter deres kunstart, instrument eller genre som det vigtigste. Her skal Preben Frederiksens erfaring indenfor coaching, ledelse og pædagogik skal stå sin prøve.

- Jeg tror, at de har valgt mig fordi det er svært at rumme de mange ting. Min ledelsesstil er meget pædagogisk og min tilgang til mennesker er også noget de kan bruge. Lige nu har vi nogle dygtige faglærere, der ved hvad de gerne vil. Det er bare vigtigt, at vi får samlet trådene her, så vi alle løber den samme vej. Det er min første opgave at mærke efter, hvor vi er og hvor vi gerne vil hen, understreger Preben Frederiksen.

Den nye leder er meget til fællesskabet. Det fællesskab der fungerer, når han tager på festival for at høre folkemusik, og det fællesskab som han selv oplevede som aktiv inden for håndbold og fodbold, da han dyrkede idræt i Tarm som ung. Nu vil han skabe fællesskab om en samlet retning for Kulturskolen Ringkøbing-Skjern.

Den 53-årige leder skal i højere grad dreje musikskolen mod at være en kulturskole end hvad hans forgængere har gjort. Foto: Jesper Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce