Annonce
Ugeposten Skjern

Kulturflod fra torv til havn

Som en kulturflod vil Ringkøbing blive et farvestrålende skue med lokale og internationale aktører. Pressefoto
30 års jubilæet for Teatret OM, der er Ringkøbing-Skjern Kommunes egnsteater, bliver en farverig folkefest.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Kulturen vil som en flod strømme gennem gaderne, når Ringkøbing fredag 16. august, bliver "oversvømmet" af gadeteater, musik og dans. Det sker i forbindelse med fejringen af 30 års jubilæet for Teatret OM, der er egnsteater i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Jubilæet falder i år sammen med Teatret OMs 5. Internationale Performance Art Festival, der finder sted fra tirsdag den 13. august til og med søndag 18. august.

Selve den officielle åbning af UR-NAT 2019 finder sted i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk den 13. August, hvor formanden for kulturudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Erik Viborg vil holde åbningstalen. Der bliver tillige tale ved medlem af regionsrådet, Morten Flæng. Også kunstnerisk leder af Teatret OM, Sandra Pasini, vil give jubilæet et par ord med på vejen. I Videbæk vil man i forbindelse med åbningen kunne opleve alt fra musikalsk verdensklasse med "Vindenes Bro" i Videbæk Kirke til plastik-spisende melorme i et kuppelformet drivhus i byens anlæg og i Vestjyllands Kunstpavillon se glimt af rekvisitter, skitser, fotos m.v. fra Teatret OMs forestillinger.

Program for UR-NAT International Performance Art Festival

13. August:

15.00: UR NAT: Åbning af Teatret OMs 30 års jubilæumsudstilling på Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

16.00: UR NAT: Åbning af tre kunstinstallationer i anlægget ved kunstpavillonen, Videbæk.

17.30: UR NAT: Små teateroptrin i anlægget ved kunstpavillonen, Videbæk.

19.30: UR NAT: Koncerten ”Stemmer i Vinden” med Vindenes Bro i Videbæk kirke.

20.30: UR NAT: Ildshow og fællessang i anlægget i Videbæk.

14. August:

13.00: UR NAT: 30 års jubilæumsudstilling i Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

11.00: UR NAT: Tre kunstinstallationer i anlægget ved Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

18.30: UR NAT: Koncerten "Stemmer i Vinden" med Vindenes Bro ved Alkjærskolen, Ringkøbing.

15. August:

13.00: UR NAT: 30 års jubilæumsudstilling i Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

11.00: UR NAT: Tre kunstinstallationer i anlægget ved Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

16. August:

16.00: UR NAT: "Kulturflod", festlig jubilæumsfejring på Torvet i Ringkøbing og ved Havnen i Ringkøbing. En række internationale og danske kunstnere optræder sammen med børn fra Velling friskole, Musikskolens teaterbørn.

17.00: UR NAT: Ouverture med teatergruppen, Batida, Ringkøbing Havn.

19.00: UR NAT: Ur-Nat teaterforestilling med Vindenes Bro, Ringkøbing Havn.

21.00: UR NAT: Musik ved duoen DJ Melt & Drop ved Smakkehuset på havnen i Ringkøbing.

17. August:

11.00: UR NAT: Ouverture med teatergruppen Batida på Banktorvet i Skjern.

11.00: UR NAT: Gibbon med Gandini - jonglørshow på havnen i Ringkøbing.

11.30: UR NAT: Vals på stylter med gruppen Tascabile di Bergamo, Ringkøbing Havn.

15.00- 20.00: UR NAT: Gøglerdag i Lem St: 15.10: Super Banda Clown med Teatro Tuyo. 16.15: Gibbon med Gandini - jonglørforestilling. 17.00: workshops for børn og voksne (maskemaling, jonglering, stylter ved Vindenes Bro og madworkshop med Teaterforeningen Theatron. 17.00: Små optrin i anlægget med danske og udenlandske skuespillere. 18.45: Forestillingen Ur-Nat med Vindenes Bro.

18. August

12.00: UR NAT: "Kulturfangst": Stor og visuel flot parade i Hvide Sande med deltagelse af børn fra Hvide Sande skole og Spjald skole sammen med danske og internationale kunstnere. Start ved Troldbjerg.

13.00: UR NAT: Forestillingen Ur-Nat ved Vindenes Bro på havnepladsen i Hvide Sande bag Café Gaflen.

17.00: UR NAT: Forestillingen The Yoricks ved Teatro Tascabile di Bergamo ved Spejderhuset i Tarm, Drosselvej 38, Tarm.

Annonce

Kulturfloden

"Kulturflod" i Ringkøbing vil på torvet blive åbnet af borgmester Hans Østergaard. Herefter vil den farvestrålende kulturflod bølge gennem byen, og strømme mod havnen. Publikum vil blandt andet opleve en række internationale kunstnere, der sammen med børn fra Velling Friskole og Ringkøbing-Skjern Musikskoles balletskole, Vokal Vest m.v., vil give masser af spektakulære overraskelser.

På havnen vil der være forestilling med den danske teatergruppe Batida, der rummer alt fra tryllerier til trommer. Også "Vindenes Bro" med 23 skuespillere og musikere vil blive et højdepunkt. Flodbølgen afsluttes med to timer "DJ Melt & Drop" for unge og voksne. Her vil man kunne opleve et "klimashow" med et dansesikkert mix af sange, som på underholdende vis knyttes til klimaforandringerne.

På stylter i Lem

At Teatret OM altid har haft børn og unge med i deres kunstneriske univers, kan man få masser af eksempler på, når "UR-NAT 2019" rammer anlægget i Lem lørdag 17. august. I fem timer med start klokken 15, vil der være alle muligheder for at lære at gå på stylter. Der vil også være maskemaling og madworkshop, hvor teaterforeningen Theatron laver en kulinarisk teaterforestilling.

Temaet er brobygning mellem mennesker og natur.

Omdrejningspunktet er madlavning, og her ud fra udvikler skuespillet sig.

Herudover byder eftermiddagen på en række forestillinger for hele familien.

I Hvide Sande er der søndag middag 18. august en "Kulturfangst" parade gennem byen med internationale kunstnere og mere end 400 elever fra skolerne i Hvide Sande og Spjald. Eleverne har sat fokus på havmiljøet og Naturens Rige, og det er der kommet fisk med plastik i maven, dyr, fugle og diverse kostumer ud af.

Annonce

Parade for havmiljøet

Under mottoet "kulturfangst" bliver 450 børn fra Hvide Sande Skole og Spjald Skole på mange måder et rørende syn, når Hvide Sande søndag 18. august, går i parade for havmiljøet. Paraden bliver kulminationen på et tæt samarbejde mellem skolerne og Teatret OM. Forrest i paraden, der starter ved foden af Troldbjerg klokken 12, vil være havets beskyttere havfruen "Acqua Marina" og havmanden "Omar". Turen går over slusen og via forskellige gader ender paraden ved Cafe Gaflen, Otto Pedersvej 9, hvor Teatret OM vil opføre forestillingen Ur-Nat.

"UR-NAT 2019" afsluttes i Spejderhuset i Tarm søndag aften, hvor teatergruppen The Yoricks med skeletmunke, engle, løver og heste, vil give deres kærlighedserklæring til fortidens legendariske klovne.

Der er lagt et meget omfattende program for UR NAT, der frinder sted i Ringkøbing-Skjern Kommunen fra den 13. til den 18. august. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce