Annonce
Ugeposten Skjern

Kyllingen blev lynhurtigt voksen

Julia Korsholm står i spidsen for familiefirmaet bag Kylling & Co i Skjern. I baggrunden de to medarbejdere Maja Heldgaard og Lærke Skyggebjerg Klinge. Foto: Johan Gadegaard
Familien Korsholm Madsen er overvældet over den opbakning de har fået til Kylling & Co. De første to måneder lå arbejdsugen på 90 timer, men de fik faktisk tid til at holde sommerferie.

Skjern: Da familien Korsholm Madsen åbnede Kylling & Co i Skjern den 18. marts var de klar til et stort rykind i den flotte butik.

Men at der ville være kø langt ned ad Bredgade, det kom alligevel bag på dem.

- Det var vildt overvældende. Opbakningen var helt enorm. Alle ville se, hvordan byens nye forretning så ud. I de første par måneder lå vi 100 procent over budget, og vi var maksimalt presset på pladsen i køleskabet til alle de grøntsager vi skulle snitte. I baglandet i Kylling & Co havde de heller aldrig oplevet noget lignende. De havde heller aldrig oplevet, at en butik solgte så mange burgere og pomfritter, som den i Skjern, siger Alex Korsholm Madsen, der står for administrationsdelen i Kylling & Co.

Annonce

Men i begyndelsen var han og resten af familien også med til at snitte. Der var brug for alle mand.

Salatbaren er et af de store trækplastre i Kylling & Co. Foto: Johan Gadegaard

- Ud over os fire i familien og vores dygtige souschef Hanne Kolby Østergaard, havde vi fået nogle af vores pigers venner og veninder på lønningslisten, men vi blev hurtigt klar over, at det var alt for få, og siden hen har vi udvidet medarbejderstaben flere gange, så vi i dag har 27 ansatte vi kan trække på, når vagtplanen skal lægges, siger Julia Korsholm Madsen.


Vi har været vanvittigt heldige med vores ansatte. De er dygtige og seje, og klar til at give den en ekstra skalle, når det er nødvendigt.

Julia Korsholm Madsen


- Vi har været vanvittigt heldige med vores ansatte. De er dygtige og seje, og klar til at give den en ekstra skalle, når det er nødvendigt. Udfordringen er, at mange af dem er venner, går i de samme klasser, og er på samme alder, så når der er fester, skal mange med. Men heldigvis får vi altid vagtplanen til at gå op, og de er flinke til at hjælpe hinanden. I det hele tager er det meget spændende at arbejde med unge mennesker, siger Julia Korsholm Madsen, der skiftede jobbet som dagplejer ud med jobbet som "direktør" i Kylling & Co.

Det er større børn at styre, men Julia magter både at være "veninde" med de ansatte og bestemt, når det er nødvendigt. De unge ved godt, hvem der bestemmer.

I dag, fem måneder efter nyhedens interesse, ligger forretningen stadig 50 procent over budget, og parret regner med, at det bliver ved. Det er for eksempel først nu, at der er begyndt at komme skoleelever, der lige mødes efter skole i det lille cafe-lokale i forretningen.

Normalt har Kylling & Co forretningerne ikke café-pladser, men kæden er ikke så firkantet opbygget, at det ikke kan lade sig gøre. Kylling & Co i Skjern sælger også kaffe og is.

- Det er alt sammen med til at trække kunder til forretningen, og så finder de måske ud af, at vi også har frisk salat og stegte kyllinger på menuen, siger Alex Korsholm Madsen.

- Vi bliver nogle gange overrasket over hvor mange kyllinger, der er behov for en dag. Det kan svige ret meget. Det højeste antal halve kyllinger, som vi har solgt, er 90, siger Julia Korsholm Madsen.

- Der var også en dag, hvor vi skulle smøre 80 sandwich kort før middag til en virksomhed, siger Julia Korsholm Madsen.

Snart udvider Kylling & Co i øvrigt med små skolesandwich, der kan bestilles helt op til klokken 08.00 om morgenen, og som så vil blive afhentet af pedellen på de skoler, der er med i ordningen.

Julia og Alex' døtre Emilia og Laura ejer hver ti procent af forretningen. De får også stor ros af deres forældre for indsatsen indtil nu.

- De har - som de øvrige ansatte - været vildt seje. De går også op i omsætningen og i om vagtplanen går op, og jeg tror, at de har lært rigtig meget om, hvad det vil sige at være selvstændig og hvilke processer, der ligger bag, siger Alex Korsholm Madsen.

Som selvstændige, der gerne slår et slag forbi forretningen på alle tidspunkter af døgnet, var de klar over, at de skulle væk i ferien. Det var tiltrængt.

- Det lykkedes os at holde 14 dages ferie i udlandet. Det er jeg faktisk ret stolt over. Det kunne ikke lade sig gøre uden vores fantastiske medarbejdere og et koncept, der fungerer, siger Alex Korsholm Madsen.

Familien Korsholm Madsen

Alex Korsholm Madsen stammer fra Bølling. Han er uddannet revisor. Har tidligere været selvstændig og økonomidirektør for HSHansen samt direktør for afdelingen i Polen. Han har også været CFO for Danlind og Linds kemiske Fabrikker. I dag er han økonomidirektør hos JKS i Ringkøbing samt ansvarlig for administrationen af Kylling & Co i Skjern.

Julia Korsholm Madsen er født i Rusland. Hun har boet i Danmark siden 2000 og blev gift med Alex i 2005. Julie har tidligere arbejdet i en vuggestue og en børnehave. Hun var dagplejer inden hun blev ansvarlig for Kylling & Co i Skjern.

Emilia Korsholm Madsen er 17 år. Hun  går på HHX og arbejder i Kylling & Co i Skjern, som hun ejer 10 procent af.

Laura Korsholm Madsen er15 år. Hun ejer også 10 procent af Kylling & Co, men kommer ikke til at arbejde så meget i forretningen det kommende år, hvor hun går på efterskole i Holstebro.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Vil du være møller i en 1000 år gammel vandmølle - så kom til Bork Vikingehavn

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Signe Svendsen på Mejeriet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Til kamp mod kræft hos mænd: Lyserød Lørdag bliver til Blå Lørdag

Ugeposten Skjern

Højmusikalsk ældrerådsdag med Carsten Knudsen og Det grå guld

Ugeavisen Ringkøbing

Anna Lystbæk fra Spjald indtager Generator

Ugeposten Skjern

Skjerns nye organist begyndte at spille orgel som 11-årig: Henrik West er også teolog

Ugeposten Skjern

Vandhaverne er helt klar: Nu kan Skjerns nye samlingssted endelig få sin fest

Ugeposten Skjern

Som man siger og andre foredrag ved bibliotekerne

Ugeposten Skjern

10 procent får senfølger af Covid-19

Ugeposten Skjern

Se lysshow i Vandhaverne: På lørdag indvies Skjerns nye samlingssted

Ugeposten Skjern

Coronaramte Flemming Madsen er hjemme igen: Det går fremad med genoptræning, men ikke så hurtigt som før

Ugeposten Skjern

Matthias er Danmarks bedste tømrerlærling: Jeg har træ i blodet

Ugeposten Skjern

Koncert med harpeklang

Ugeposten Skjern

Vind en tur i en vandflyver og se Vestkysten fra oven

Ugeposten Skjern

Tag på svampejagt med eksperter - Tag ud med Æ Skurrehat

Ugeposten Skjern

Mejeriet i Tarm: Skolebørn skal til hip-hop-koncert med HipSomHap

Ugeposten Skjern

Landsbyklyngen Friskvind arrangerer guidede cykelture - første gang fra Dejbjerg Kirke

Ugeposten Skjern

Børn har brugt sommeren på at læse: Mange deltagere i Sommerlæselyst-konkurrence

Ugeposten Skjern

Festlig aften: Kendisser kommer til Open by Night i Skjern

Ugeposten Skjern

På svampejagt i skoven: Om 14 dage er der masser af kantareller og pig-svampe

Ugeposten Skjern

Fra reb og børster til cykler og legetøj: Sahl har været i gang i 125 år

Ugeposten Skjern

Prøv ildbowling og bålmagi til åbent hus hos De grønne pigespejdere

Ugeposten Skjern

Drageværksted til Open by Night: Sådan bygger du din egen drage

Annonce