Annonce
Ugeposten Skjern

Læs bogen og se filmen eller omvendt…

Du finder altid masser af oplevelser for både store og små i form af gode bøger og film hos Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne. Pressefoto
Få inspiration her i klummen til bøger og film af samme titel. Ofte, når man ser en film baseret på en bog, tænker man, ”bogen var nu bedre”.
Annonce

Klumme: Solen brager i skrivende stund ned fra en skyfri himmel og sidder man i læ udenfor, kan man ikke undgå at mærke varmen og vitaminerne brede sig dejligt i kroppen. Sommeren i Danmark er ifølge kalenderen officielt over os. Men det danske vejr kan være lunefuldt, og man risikerer altid at bliver overrasket af regnbyger og regnvejrsdage, hvor man må krybe i skjul indendøre med en god bog, en film eller måske begge dele. Ofte når man ser en film baseret på en bog tænker man, ”bogen var nu bedre”. Det er den måske, men ofte kan man slet ikke sammenligne. Én ting er dog sikkert og det er, at når man læser en bog, der også er filmatiseret, så får man også lyst til at se filmen - og omvendt. På Ringkøbing-Skjern bibliotekerne har vi mange film og en del af dem er filmatiseringer af bøger.

På Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne kan du låne mange filmatiserede bøger, og du finder ofte bøgerne og filmene både på bibliotekets fysiske hylder og online. Pressefoto
Annonce

Anbefalinger for mindre børn

For de små kan vi starte med at hive en elsket klassiker frem. Bjørnen Paddington. De gamle fortællinger af Michal Bond om hittebjørnen, der findes af en familie på Paddington Station. Fortællingerne er frit filmatiserede og er herlig underholdning for mindre børn. Bjørnen Paddington er både utroligt sød og ind imellem ret uheldig. Paddington findes både på dvd, som streaming på Filmstriben og som billedbøger i mange forskellige udgaver. For de mindste er Peddersen og Findus bøgerne også blevet filmatiserede som både animerede film og som rigtige spillefilm i bl.a. Peddersen og Findus – Findus flytter hjemmefra. Peddersen og katten Findus er hinandens venner og selskab. De oplever mangt og meget i Peddersens hus ude på landet. Mange af filmene kan streames på Filmstriben, men kan også lånes som dvd’er på biblioteket ligesom du også finder både billedbøger, højtlæsningsbøger og lydbøger om det elskede makkerpar.

Annonce

Anbefalinger for større børn

For de lidt større børn er der en lang række børnebogsklassikere, der er filmatiserede. F.eks. Ole Lund Kirkegaards og Astrid Lindgrens klassiske bøger, der selv om de har mange år på bagen, stadig er en del af den samlede børnekulturskat – både som bøger og som film. For de lidt ældre børn er Martin Widmarks bøger om børnedetektivbureauet Lasse-Majsa filmatiserede. Det er sjove og tilpas farlige film og bøger for de yngste skolebørn. Her skal også nævnes Anders Mattesens nye klassiker Ternet Ninja, som nærmest har gået sin sejrsgang over hele Danmark både bøgerne og filmatiseringerne. Her kan vi tilbyde foreløbig den første film på DVD samt begge bøger. Kenneth Bøgh Andersens bøger om Antboy er der også kommet film ud af. Antboy handler om drengen Pelle der bliver mobbet i skolen og er de stores yndlingsoffer. Men en dag bliver han bidt af en tissemyre og så sker der ting og sager. Pelle får superkræfter og pludselig er det ham, der styrer. Antboy er født og Antboy redder verden ligesom Spiderman. Antboy bøgerne findes naturligvis på biblioteket, men også på eReolen som både e-bog og netlydbog. Filmene findes i flere udgaver både som dvd og på Filmstriben.

Annonce

Anbefalinger for unge

For de unge og deres voksne kan filmen Beautiful Boy anbefales. Filmen handler om unge Nic, der trods en god opvækst og alle muligheder kommer ud i amfetaminafhængighed. Filmen skildrer den fortvivlende kamp for at komme ud af misbruget. Filmen er baseret på biografierne ”Beautiful Boy” af David Sheff og ”Tweak: Growing Up on Metahmphetamines” af Nic Sheff. Virkelig gribende og tankevækkende fil. Kan lånes både som dvd og streames på Filmstriben.

Annonce

Anbefalinger for voksne

For de voksne er der en lang række film der baserer sig på et bogligt forlæg. Her i genforeningsåret kan man nævne romanen Knacker af Karsten Skov, der er blevet til filmen I krig og kærlighed. En fortælling om sønderjyden Esben, der under Første Verdenskrig deserterer fra Vestfronten. Han søger tilflugt på sin egen gård for at flygte videre, men bliver afskåret fra den plan. Bogen kan læses som e-bog på eRreolen og streames på Filmstriben. Afslutningsvis skal Gud taler ud, som er en filmatisering af Jens Blendstrups kugleskøre selvbiografi. Om Jens opvækst i en noget dysfunktionel familie i Aarhus, hvor Gud/far i skikkelse af Søren Malling styrer familien med sin helt egen og meget vanvittige dagsorden. Både bog og film er morsom, grotesk og tragikomisk. Men gå gerne selv på jagt på bibliotekets hylder – både på biblioteket og online. Tjek de aktuelle åbningstider på riskbib.dk. God læse/kiggelyst!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce