Annonce
Ugeposten Skjern

Lokes aften på Bork Vikingehavn

I løbet af Lokes aften bliver der skudt med ildpile, et flot syn i mørket. Pressefoto
Loke var den mystiske i de nordiske guders verden. Den 18. oktober er det Lokes aften i vikingehavnen
Annonce

Bork: Når mørket falder på fredag den 18. oktober 2019, er det Lokes aften på Bork Vikingehavn - en aften hvor de gamle guder og jætter kommer helt tæt på og mystik, hygge og uhygge er i højsæde.

Et sted mellem aser og jætter findes den mystiske Loke. I følge den nordiske mytologi stod han, ofte i forklædning, bag flere af de helt store skandaler, inden han til sidst stod bag den største af dem alle, nemlig Ragnarok!

Lokes aften er en aften i mørket, ilden og hyggens tegn. I alle husene på Bork Vikingehavn er der vikinger, som både viser håndværk frem og er klar på en god snak. Vikingerne fortæller blandt andet om, hvad det vil sige at være viking, når mørket og dets væsener trænger sig på udefra og der ikke er nogen elektrisk pære at tænde.

Bork Vikingehavn er i uge 42 fuldt beboet af frivillige vikinger. De byder indenfor til bål, fortællinger, våbendemonstration, smedning og bronzestøbning. I løbet af aftenen vil der være rundvisninger, programsatte aktiviteter og aftenen afsluttes med affyring af ildpile.

Program:Kl. 19.30 - Dansk rundvisning (start i butikken) Kl. 20.15 - Bronzestøbning i Hedebyhuset Kl. 20.30 - Tysk rundvisning (start butikken) Kl. 20.30 - Våben i vikingetiden - foredrag på dansk/tysk / i Hallen Kl. 21.15 - Bronzestøbning i Hedebyhuset Kl. 21.45 - Der skydes med ildpile ved kirken Kl. 22.00 - Bork Vikingehavn lukker

Spis aftensmad i vikingetidenCafé Kølsvinet er åben fra kl. 19 - 21.30. Her kan man få stillet sulten og tørsten, og måske få lidt varme og lys, hvis mørket føles lidt for tæt.

Praktisk Dato: Fredag den 18. oktober kl. 19 - 22 (Café Kølsvinet: kl. 19 - 21.30) Pris: Voksne 125 kr., børn u. 18 år er gratis i følge m. voksne. Gratis med et ugekort Sted: Bork Vikingehavn, Vikingevej 7, 6893 Hemmet

Åbningstider på Bork Vikingehavn Dato: 7.-27. oktober, alle dage kl. 11-17 Pris: Voksne 125 kr., børn gratis i følge med en voksen Dato: September-6. oktober, alle dage kl. 11-16 Pris: Voksne 75 kr., børn gratis i følge med en voksen Gratis med ugekort

I smedens hytte bliver der også smedet på Lokes aften. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce