Annonce
Ugeposten Skjern

Lone går 25.000 skridt om dagen i Skjern Boligmontering

Lone Krog Vendelbo bag disker i Skjern Boligmontering. En af de ting, hun elsker ved jobbet, er at være på forkant med udviklingen i boligmoden. Foto: Johan Gadegaard
Skjern Boligmontering er intet mindre end 6.500 kvadratmeter stort, og en rigtig spændende arbejdsplads, hvor de ansatte skal sørge for at holde sig opdateret på det nyeste. - Vi skal helst være lidt foran. Det elsker jeg, siger Lone Krog Vendelbo.
Annonce

Skjern: Lone Krog Vendelbo blev i sin tid udlært i Skjern ved Sandra Sko, hvor hendes søster Else Krog også var.

Derefter var hun et smut på Sjælland, hvor hun var bestyrer af en skobutik.

- Jeg boede i Helsingør, fem minutter fra Marienlyst, hvor Holger Danske stod, så ham kiggede jeg næsten dagligt på, når jeg gik tur i området, siger Lone Krog Vendelbo.

Hun var derfor stærkt begejstret, da Holger Danske også flyttede til Skjern.

- På et tidspunkt manglede Jens Otte ansatte, og han ringede til mig næsten dagligt. Første gang, han ringede var samme dag, som jeg var begyndt i et nyt job som sælger, så der kunne jeg ikke sige ja. Det kunne jeg ikke være bekendt over for min nye arbejdsgiver. Jens Otte blev imidlertid ved med at ringe, og fem måneder senere sagde jeg - til hans store overraskelse - "ja", siger Lone Krog Vendelbo.

- Det har jeg absolut ikke fortrudt. Det er dejligt at være i det lokale miljø i Skjern, hvor vi også bor. Her er flinke kunder, og vi trækker mange mennesker til fra et stort område. Vi kommer vidt omkring, og jobbet er utroligt spændende, for der sker noget nyt hele tiden, som vi skal sætte os ind i. Hvis du skal sælge en seng, skal du jo vide, hvad en seng består af, siger Lone Krog Vendelbo.

- Når der er nye farver og materialer i moden, skal vi kunne se det nye før andre, så folk kan blive inspireret her. Det er en af de ting, som jeg synes, er rigtig sjovt. Vi følger altid med i Bo Bedre og andre boligblade samt på messer, og holder godt øje med, hvad der rykker nu. Vi skal altid være lidt foran. Det synes jeg, er vildt spændende. Måske kommer der en kunde og siger, "Ahhr, den farve og så i velour. Det er ikke lige mig." Men to måneder senere kommer kunden igen og siger: "Nu har jeg tænkt på den puf i 14 dage. Den MÅ jeg bare have." Det er sjovt, siger Lone Krog Vendelboe med et smil.

- Det er også sjovt, når man kan flytte et par lidt. De kommer med et klart billede af, hvordan deres hus skal møbleres, og så får man dem til at se tingene på en helt ny måde, siger Lone Krog Vendelbo.

Hun husker også en kunde, der ikke havde plads til det tilbud, som hun havde lavet til dem.

- Et halvt år senere kom de og sagde, at nu havde de bygget en halv meter til, om tilbuddet stadig gjaldt? Det gjorde det, siger Lone Krog Vendelbo.

Skjern Boligmontering og Lone Krog Vendelbo

Skjern Boligmontering er lidt af et familieforetagende. Det store bolighus bliver drevet af Jens Otto Andersen og Else Krog, der begge arbejder i butikken, og Lone Krog Vendelbo er søster til Else. Det var i øvrigt Jens Otto Andersens forældre, der åbnede boligmonteringen for 58 år siden.

Bogholderen Ingeborg Andersen har været i butikken i 22 år og John Husted har lige haft 25-års jubilæum som sælger, så de er nærmest også en del af familien.

Firmaet gør i øvrigt meget ud af løbende at have elever fra produktionsskolen, som får en EGU-uddannelse i Boligmonteringen.

Lone Krog Vendelbo har været ansat i Skjern Boligmontering i 14 år.

Hun blev udlært i det daværende Sandra Sko, hvor Else også var i sin tid. Derefter var hun i nogle år på Sjælland, før Jens Otto Andersen headhuntede hende tilbage til Skjern.

Lone Krog Vendelbo er gift med Hans Vendelbo, der arbejder på et mejeri i Esbjerg. Sammen har parret de to store drenge Mathias og Andreas.

Når Lone ikke arbejder, elsker hun at besøge gode venner og at gå og cykle i naturen.

Hun skal i øvrigt være farmor om 14 dage. Det er en rolle hun glæder sig rigtig meget til.

Annonce

25.000 skridt om dagen

Og en ting er helt sikkert. Ingen går forgæves efter møbler eller inspiration i Skjern Boligmontering, der er på intet mindre end 6.500 kvadratmeter. Det er derfor ikke ualmindeligt, at Lone går 25.000 skridt på en arbejdsdag.

- Det at det er et familiefirma, gør måske også, at man gerne går et skridt længere, og tager en ekstra time, siger Lone Krog Vendelbo.

De mange kvadratmeter betyder, at bolighuset ikke behøver at koncentrere sig om ét kundesegment.

- Vores profil er, at vi gerne vil kunne ramme bredt og have møbler i både det billige, det midterste og det dyre segment, siger Lone Krog Vendelbo.

Til gengæld har forretningen ikke en online-shop.

- Onlinehandel er kommet for at blive, ingen tvivl om det. Men her i butikken kan vi godt lide, at folk kommer ind, hvor de kan se, prøve og føle det, de køber. For eksempel snyder farver tit på nettet. Vi skal overleve på god gammel service. Vi leverer gratis, stiller op og tager pakkenellikerne med tilbage, og et ord er et ord, siger Lone Krog Vendelbo.

Annonce

Ingen corona-udfordring

De store lokaler gør også, at Skjern Boligmontering ikke har haft problemer med at overholde alle forholdsregler under corona-krisen.

- Vi kunne mærke lidt den første uge, men ellers har det været "back to basic". Måske har der været nogle enkelte kunder, der har sagt, at nu har de tid til at gå ud sammen og kigge på møbler, så vores forretning har kørt fornuftigt, siger Lone Krog Vendelbo.

Hvis man spørger hende til hendes favoritter blandt de tusindvis af møbler, svarer hun Wonderland senge.

- De har en fantastisk liggekomfort, og er virkeligt et kvalitetsprodukt. Og så er jeg generelt meget begejstret for alle vores danske leverandører som Snedkergaarden, Getama og Hammel Furniture. Vi har generelt høj kvalitet på møbler i Danmark. Vi mærker også, at der er flere end normalt, der går op i, at deres møbler er dansk-produceret, siger Lone Krog Vendelbo.

Else Krog og Lone Krog Vendelbo. De to søstre var i sin tid begge i det daværende Sandra Sko i Skjern. De sidste 14 år har de arbejdet sammen i Skjern Boligmontering. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

En hel hal til halv pris

Da Skjern Boligmontering for otte år siden fyldte 50 år, indførte de et lagersalg med det nemme slogan "En hel hal til halv pris".

- Det blev hurtigt så populært, at vi besluttede at fortsætte med konceptet. Det har bidt sig fast, og der kommer folk fra hele landet for at handle der, siger Lone Krog Vendelbo.

- Vi er ikke medlem af nogen kæde eller indkøbsforening. Det betyder, at vi bestemmer selv, og at vi kan have det brede kundesegment, som vi gerne vil, siger Lone Krog Vendelbo.

Else Krog betjener to kunder. Med 6.500 kvadratmeter udstilling har Skjern Boligmontering god plads til møbler og boligudstyr i alle prisklasser. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce