Annonce
Ugeposten Skjern

Lone har været frisør i 30 år

Vi iskal se på kundens "Total Look" og rådgive om, hvilke farver der lige passer til hende, siger Lone Toftgaard, der siden 2001 har drevet Salon Rødhætten i Jernbanegade. Foto: peso
Rund fødselsdag og frisørjubilæum bliver slået sammen hos Rødhættens ejer, Lone Toftgaard Hansen.
Annonce

Bag Disken: Lone Toftgaard har været frisør i halvdelen af sit liv.

Nu slår hun sit 30-års frisørjubilæum sammen med sin runde fødselsdag og holder reception den 9. december fra klokken 15.00-17.30 i salonen.

- Det var egentlig lidt tilfældigt, at jeg blev frisør. Jeg arbejdede i en børnehave, hvor der var nogle børn, der trængte til en klipning, så det tilbød jeg at gøre og det gik egentlig meget godt. Samtidig ville min mand og jeg gerne tilbage til Vestjylland, så vores børn kunne vokse op på en ejendom. Min søster, der dengang havde Hair Design, tilbød, at jeg kunne komme i lære hos hende. Jeg ville gerne have et arbejde, hvor jeg havde med mennesker at gøre og jeg ville gerne være kreativ, så det var nok derfor, at jeg blev frisør, forklarer Lone Toftgaard.

Hun kan godt lide at give kunderne gode råd og samtidig få dem til at føle sig godt tilpas.

- Det er jo spændende, når en kunde kommer ind og er træt af sit hår og så se hende gå forvandlet herfra, smuk og glad, siger Lone Toftgaard med et smil.

Det er også derfor, at hun holder kundearrangementer i sin salon.

- Vi vil gerne rådgive kunden, sådan at frisure, farver, make-up og tøj matcher den enkelte, også kaldet "Total Look". Samtidig kræver det også mere af en klipning, hvis kunden ikke føntørrer sit hår eller bruger stylingprodukter.

Lone Toftgaard har i øjeblikket en elev, men der har tidligere været flere ansatte i Rødhætten.

- Jeg kan godt lide at have elever, det holder en på tæerne, så man ikke bare kører på rutinen. Min første elev var min datter Vikki. Måske er det derfor, at jeg er lidt mor-agtig overfor mine elever. Jeg synes, at det kan være svært at finde gode elever i dag. Jeg har været glad for dem, jeg har haft. Min nuværende elever, Bettina, er jeg meget glad for og stolt af, hun er rigtig dygtig og arbejdsom. Eleverne skal helst brænde for deres fag, mener Lone Toftgaard.

Hun følger med i faget ved at tage på kurser og ellers følge med i moden.

- Jeg synes, at det er spændende af følge med via blade og Instagram, forklarer hun.

Lone Toftgaard Hansen

60 år

Stammer fra Skjern, bor nord for Skjern.

Har været ung pige i huset i Hinnerup.

Arbejdet i børnehave og institution for handicappede.

Udlært frisør i 1989 hos Hair Design i Skjern

Selvstændig i 2001 i Rødhætten på Jernbanegade.

Gift med Mogens, har børnene Vikki, Kasper og Mischa samt seks børnebørn.

Har en elev i øjeblikket.

I sin fritid dyrker hun yoga, sejler (mest på fjorden) og opdrætter rottweilere, samt går lidt på jagt.

Annonce

30 år i faget

Frisører er i gennemsnit syv-otte år i faget, så Lone Toftgaard er med til at trække gennemsnittet væsentligt op.

- Jeg kan lide mit fag. Gennem årene har jeg haft nogle skader blandt andet en diskus prolaps og brækkede knogler efter et styrt på ski og fald på fast, men jeg har da aldrig været i tvivl om, at selvfølgelig skulle jeg tilbage. Jeg kan lide at have travlt herinde og er så god til at slappe af, når jeg kommer hjem på gården, hvor min mand klarer det meste af det praktiske i hverdagen, forklarer Lone Toftgaard.

Hendes kunder kommer fra et stort opland.

- Jeg har kunder, der har holdt ved siden min læretid. Andre er flyttet fra området, men kommer alligevel tilbage for at blive klippet. Skjerns mange frisørsaloner er med til at trække kunder til byen, påpeger Lone Toftgaard.

Hun har bestemt ingen planer om at gå på pension, for hun elsker kundekontakten.

- Jeg stopper, når jeg ikke gider mere, men jeg holder nok ikke i faget 30 år mere, siger Lone Toftgaard med et smil.

Annonce

Fritiden

Der er lukket hver lørdag i Rødhætten.

- Jeg vil gerne have tid til at være sammen med mine seks børnebørn. Børnebørn er livets dessert, slår hun fast.

I fritiden dyrker hun også yoga, sejler og så træner hun hund under DCH (Danmarks Civile Hundeførerforening) på konkurrenceniveau.

- Jeg er i gang med min femte rottweiler, som bliver trænet i dressur, spor, feltsøg og forsvarsarbejde. Rottweilere er kloge hunde og familievenlige, fortæller Lone Toftgaard.

Hun har også taget jagttegn, mest for oplevelserne i naturen, men også for at gå på jagt.

- Jeg har lige skudt en dobbeltbekkasin - og så har jeg tre ræve på samvittigheden, fortæller hun.

Jeg elsker kundekontakten. Jeg kan godt lide at rådgive kunderne, giver Lone Toftgaard som forklaring på sine mange år i branchen. Foto: peso
Annonce

Rødhætten

Hvorfor hedder hendes salon Rødhætten?

- Jeg er selv rødhåret og så skulle salonen have et dansk navn, som er til at udtale. Det er så blevet lidt upraktisk i disse internet-tider med et Ø og et Æ i navnet, forklarer Lone Toftgård.

Hun håber, at kunder, samarbejdspartnere, familie, venner og naboer vil kigge forbi til hendes reception mandag den 9. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce