Annonce
Ugeposten Skjern

Louise tager chancen – fra handicaphjælper til ejer af en smykkebutik: Det bliver virkelig spændende og udfordrende

Louise Tang Visgaard vil gerne overbevise vestjyderne om, at et smykke kan være en god værtindegave. Så i stedet for at købe en krukke eller blomst kan man købe et par øreringe til kvinden i huset. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
42-årige Louise Tang Visgaard springer ud i livet som butiksindehaver. Nu skal hun både købe smykker til butikken, styre økonomien og forsøge at skubbe lidt til de vestjyske smykkevaner.
Annonce

SKJERN: Venner og omgangskreds har skubbet på længe. Hver gang har 42-årige Louise Tang Visgaard slået tanken hen. For efter 16 år sagde hun stop som frisør, fordi åbningstiderne tog for meget tid fra familielivet med tre børn. Så nu skulle hun altså ikke til at drive butik, med alt hvad det indebar.

Men det skal hun så alligevel. For så snart Linda Stampe, der er veninde med Louise Tang Visgaard, gav hende tilbuddet om at drive smykkeforretning i Skjern, sagde hun ja.

Butikken Linda Stampe, Kunst & Design skifter i løbet af foråret til et endnu ukendt navn. Planene er, at Louise Tang Visgaard skal stå for butikkens smykker, mens Linda Stampe og Anette Taulo Sørensen skal sælge malerier og brugskunst.

- Det bliver virkelig spændende og udfordrende. Jeg er spændt på, om det kan lykkes for mig, siger Louise Tang Visgaard.

Det handler om at skubbe lidt til folks sanser og til deres grænser for, hvad man egentlig kan tillade sig at gå med. Sådan er smykker bare indrettet. Man kan godt selv have nogle tanker, men hvis man bliver skubbet lidt til, kan det godt være, man synes, at det er meget fedt at prøve noget andet. Så det er egentlig en ret stor opgave.

Louise Tang Visgaard, fremtidig butiksindehaver

Annonce

Et kæmpe spring: Kan jeg det?

Hun kalder det for ”et kæmpe spring”. For lige nu arbejder hun som handicaphjælper.

Louise Tang Visgaard kender butikken i Skjern og de to andre, fordi hun har hjulpet til bag disken en eller et par dage om ugen, når der har været behov for det. Men hun har aldrig været fuld tid i butikken, og hun havde ingen planer om at blive det. Nu skal hun så være butiksindehaver uden anden butikserfaring end deltid i butikken.

- Min rolle ændrer sig på den måde, at det nu bliver mig, som har ansvaret. Før kunne jeg bare sige "hej" og gå hjem, når jeg havde fri. Det kan jeg ikke rigtig mere. Selvfølgelig bliver der mange opgaver, jeg aldrig har haft i hænderne før. Det udfordrer mig lidt. Jeg kan godt tænke "kan jeg det?", fortæller hun.

Når hun har hjulpet til i butikken, har det aldrig været hendes ansvar at have styr på økonomien eller at finde ud af, hvilke smykker der skulle på hylder og i glasmontre. Derfor bliver der en masse nye opgaver. Når hun alligevel har sagt ja uden betænkningstid, skyldes det, at hun tror på samarbejdets styrke.

- Hvis jeg skal prøve at have en butik, skal det være i den her form. Vi er tre til at løfte stedet, siger hun.

Annonce

Ikke som alle andre steder

Med et samlet sortiment, som spænder fra smykker til malerier og brugskunst og et galleri ovenpå, vil butikken også fremover skille sig ud fra det, der er mest almindeligt heromkring, mener Louise Tang Visgaard. Hun skal ud over at sælge smykker også bidrage med egne malerier og plakater, mens butikken også vil have genbrugs-brugskunst og genbrugsmærketøj på hylderne.

At butikken ikke minder om alle andre, fik Louise Tang Visgaard overbevist om, at det var nu, hun skulle slå til.

- Stedet bliver skabt af os selv. Billederne er skabt af Linda og Anette, mens mine smykker selvfølgelig bliver smykker, jeg handler ind, men det er smykker, jeg håndplukker. Det er bare en anderledes måde at gøre det på, at man ikke bare åbner en stor smykkebutik, og så er der kun det, siger Louise Tang Visgaard.

Louise Tang Visgaard

42 år.

Bor i Skjern.

Gift med Mads Tang Visgaard, med hvem hun har tre børn på 11, 10 og 7 år.

Kommende indehaver af smykkebutikken i det nuværende Linda Stampe, Kunst & Design, som skifter til et endnu ukendt navn.

Hjælper i dag til i butikken en eller et par dage om ugen og er desuden handicaphjælper for en mand i Aarhus.

Uddannet frisør og har tidligere arbejdet 16 år i Hårstudiet i Skjern.

Annonce

Vil ændre de vestjyske vaner

Butikkens særlige kendetegn stiller også krav til hende. For som en selvstændig butik, der ikke er en del af en kæde, får Louise Tang Visgaard egenhændigt en opgave med at finde ud af, hvilke smykker der passer til vestjyderne. Hun er selv født og opvokset i Skjern og bor i byen. Alligevel kan hun se, at hendes personlige smag og de trends, hun kan se i større byer, ikke altid stemmer overens med, hvad der sælger i Skjern.

Lige nu har butikken nemlig allerede smykker, og de lidt mere utraditionelle rammer ikke altid med det første. Louise Tang Visgaard viser en række øreringe i farvet læder frem. De store øreringe ligner halve blomster, og når Louise Tang Visgaard færdes i Aarhus som handicaphjælper, kan hun se, at den type øreringe vinder frem i gadebilledet blandt de unge. I Skjern har øreringene mest været nogle, kunderne har kigget nysgerrigt på, uden de for alvor har fået dankortet op af lommen. Men efter noget tid begynder salget da så småt.

Den kommende butiksejer ser det som et tegn på, at der er forskel på Vestjylland og større byer, men også at man godt kan rykke lidt ved smykkevanerne.

- Det handler om at skubbe lidt til folks sanser og til deres grænser for, hvad man egentlig kan tillade sig at gå med. Sådan er smykker bare indrettet. Man kan godt selv have nogle tanker, men hvis man bliver skubbet lidt til, kan det godt være, man synes, at det er meget fedt at prøve noget andet. Så det er egentlig en ret stor opgave, siger Louise Tang Visgaard.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår i foråret butikken i Bredgade åbner under nyt navn. Den nuværende Linda Stampe, Kunst & Design holder stadig åbent.

Som smykkesælger håber Louise Tang Visgaard, at hun på den ene side kan afkode, hvad vestjyderne gerne vil have, og at hun på den anden side også kan skubbe lidt til deres smykkevaner. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce