Annonce
Ugeposten Skjern

Mangel på cykler hos cykelhandlere

El-cykler til Record Cykler i Borris, Mads-Peder Ammitsbøll
Lokale cykelhandlere har svært ved at få cykler hjem i øjeblikket. Bestillinger til 2022 og 2023 er allerede sendt afsted.

Ringkøbing-Skjern: En familie var forleden forbi Record Cykler i Borris for at købe en cykel, der skulle være en konfirmationsgave. Cykelhandler Mads-Peder Ammitzbøll måtte desværre skuffe dem, han havde ikke en cykel der passede til konfirmanden.

- Vi har virkelig svært ved at få cykler i øjeblikket. Lige nu har jeg ingen mountainbike, men får igen om tre uger. Dem bestilte jeg allerede i september 2020, fortæller Mads-Peder Ammitzbøll.

Forleden fik han 23 el-cykler hjem, som han også bestilte allerede i efteråret.

Annonce

For at sikre sig i fremtiden er de første bestillinger til 2022 0g 2023 sendt afsted.

Ifølge Mads-Peder Ammitzbøll er der flere grunde til cykelmanglen.

- Corona har vendt op og ned på mange ting. Suez-kanalen har været stoppet og så er der mangel på containere, siger Mads-Peder Ammitzbøll.

Også hos Ringkøbing Cykelcenter kan manglen mærkes.

Cykelhandler Jens Ahle fylder 60 år

- Jeg er rimeligt godt med, når det gælder el-cykler, fordi jeg fik lagt nogle bestillinger i efteråret, mens det kniber mere med mountainbikes. Jeg bestilte 100 procent af årssalget i september, hvor jeg normalt kun bestiller 30 procent, så jeg har stadig, forklarer Jens Ahle fra Ringkøbing Cykelcenter.

Hos Sahl Cykler i Skjern tog indehaver Uffe Mikkelsen sidste år en chance, da han fornemmede, at der ville blive mangel på cykler.

- Jeg bestilte simpelthen tre gange så mange cykler, som jeg normalt køber. Enten gik jeg rabundus eller også kunne jeg skaffe cykler til mange nye kunder. Heldigvis har det vist sig, at der er kunder over hele Danmark, der har fundet ud af, at vi har cykler, fortæller Uffe Mikkelsen.

Den øgede efterspørgsel har så også betydet, at han må melde udsolgt på enkelte mærker.

- Jeg har stadigvæk masser af cykler. Vi har hele tiden mellem 400 og 500 cykler på lager, børnecykler, mountainbikes, dyre racere og el-cykler.

Ifølge Uffe Mikkelsen skyldes manglen flere ting.

- Folk kan ikke komme i fitness-centre, så mange har købt en cykel. De kan ikke komme ud at rejse, så hele familien tager i stedet på cykelferier. Det har betydet større efterspørgsel. Mange cykler kommer fra Kina, der ikke bare har kunnet øge udbuddet, fordi fabrikkerne har kørt på maksimalt produktion, forklarer han.

Ifølge Uffe Mikkelsen er der især mangel på styr og gear.

Han har allerede været ude at bestille cykler til 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Skjern i rødt og hvidt

Ugeposten Skjern

Hele kommunen i din lomme

Annonce