Annonce
Ugeposten Skjern

Matthias er Danmarks bedste tømrerlærling: Jeg har træ i blodet

Her ses Danmarks bedste tømrerlærling 2021, Mathias Lindgreen, sammen med sin mester Keld Sandahl. Mathias Lindgreen bliver i firmaet frem til nytår, hvor han skal på højskole. Foto: Peter L. Sørensen
Matthias Stenholdt Lindgreen arbejder også med træ, når han har fri. Derfor er han blevet Danmarks bedste tømrerlærling.

Skjern: Matthias  Stenholdt Lindgreen er dygtig til sit fag. Faktisk er han Danmarks bedste tømrerlærling. Men det er måske ikke så underligt, for han bruger også meget af sin fritid på at blive bedre.

I øjeblikket går han på Herningsholms Erhvervsskole, men i stedet for at tage hjem til Skjern hver dag, så bliver han i Herning. Så kan han gå over på værkstederne om aftenen og øve sig.

Også når han er hjemme i firmaet bruger han aftener på værkstedet, fortæller hans mester Keld Sandahl, indehaver af tømrerfirmaet H. Juul Mikkelsen.

Annonce

- Jeg har nok aldrig været i tvivl om, at jeg skulle arbejde med træ, det ligger ligesom i familien helt tilbage fra min oldefar og min farfar, så i generationer har vi arbejdet i træfaget, fortæller Matthias Stenholdt Lindgreen.

Han tager en EUX. hvor den faglige uddannelse til tømrer bliver kombineret med en studentereksamen. Da Mathias Lindgreen skulle søge praktikplads, var det lidt svært at finde, fordi EUX-lærlinge har længere skoleophold end almindelige lærlinge.

- Heldigvis sagde Keld ja, da jeg spurgte. Siden er uddannelsen blevet forlænget med et halvt år, så EUX-lærlinge er længere tid på lærestedet, forklarer Matthias Stenholdt Lindgreen.

Konkurrencer

Allerede på sit grundforløb blev han udpeget til at være med i lokale Skills-konkurrencer.

- Sammen med en lærer træner vi hveranden torsdag aften på skolen, hvor vi laver tegninger og savarbejde. Men der hvor det virkelig rykker, er når vi tager på talentcamps med en hel uge til et projekt.

Matthias Stenholdt Lindgreen var ved at blive kendt som den evige to'er, fordi han altid blev nummer to i konkurrencer. Nu er han så Danmarks bedste to'er.

- Ham, der altid vandt over mig, trak sig til denne konkurrence, måske fordi han syntes, at han havde været der og var blevet for gammel, fortæller Matthias Stenholdt Lindgreen.

Normalt konkurrerer håndværksfagene ved DM i Skills, men på grund af corona var det store arrangement aflyst i år, så i stedet har de forskellige håndværksfag lavet deres egne konkurrencer.

Matthias Stenholdt Lindgreen skulle repræsentere håndværksskolerne i Midtjylland. Selve konkurrrencen foregik i Hørsholm.

- Vi havde 21 arbejdstimer over fire dage til at bygge tre moduler, hvor vi kun kendte de to i forvejen. Jeg lavede opgaven bedre end nummer to, mens nummer tre ikke blev færdig, fortæller Matthias Stenholdt Lindgreen.

Normalt kan den bedste tømrerlærling i Danmark kommer videre til World Skills, men næste gang World Skills bliver afholdt er Mathias Lindgreen blevet for gammel til at deltage.

- Jeg kan komme med til DM næste år, men jeg har ikke besluttet, om jeg stiller op. Hvis der ikke er nogen med fra Herningsholm, så stiller jeg op, har Matthias Stenholdt Lindgreen  besluttet.

Lige nu bruger Matthias Stenholdt Lindgreen mange weekender i København, hvor han sammen med andre lærlinge og ingeniørstuderende er med i en konkurrence hos et TV-selskab om at bygge broer.

- Jeg er med til at bygge en skråstagsbro med et spænd på 13 meter. Ifølge planerne kommer udsendelsen på skærmen i starten af 2022.

Han er i gang med sin svendeprøve.

- Så regner jeg med at være her i firmaet indtil januar, hvor jeg vil et halvt år på Børkop Højskole. Når jeg er færdig med det, så skal jeg og en kammerat på tur i seks-otte måneder i en Van, som vi er ved at ombygge i øjeblikket, fortæller Matthias Stenholdt Lindgreen.

På spørgsmålet om hvor han ser sig selv om ti år svarer han:

- Jeg tror, at jeg er selvstændig tømrermester eller ingeniør. Jeg bor nok omkring Silkeborg-Aarhus og så har jeg forhåbentlig også fundet en dejlig kone, siger Matthias Stenholdt Lindgreen med et smil.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Signe Svendsen på Mejeriet

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Højmusikalsk ældrerådsdag med Carsten Knudsen og Det grå guld

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Til kamp mod kræft hos mænd: Lyserød Lørdag bliver til Blå Lørdag

Ugeavisen Ringkøbing

Anna Lystbæk fra Spjald indtager Generator

Ugeposten Skjern

Vandhaverne er helt klar: Nu kan Skjerns nye samlingssted endelig få sin fest

Ugeposten Skjern

Skjerns nye organist begyndte at spille orgel som 11-årig: Henrik West er også teolog

Ugeposten Skjern

10 procent får senfølger af Covid-19

Ugeposten Skjern

Som man siger og andre foredrag ved bibliotekerne

Ugeposten Skjern

Se lysshow i Vandhaverne: På lørdag indvies Skjerns nye samlingssted

Ugeposten Skjern

Koncert med harpeklang

Ugeposten Skjern

Coronaramte Flemming Madsen er hjemme igen: Det går fremad med genoptræning, men ikke så hurtigt som før

Ugeposten Skjern

Matthias er Danmarks bedste tømrerlærling: Jeg har træ i blodet

Ugeposten Skjern

Tag på svampejagt med eksperter - Tag ud med Æ Skurrehat

Ugeposten Skjern

Vind en tur i en vandflyver og se Vestkysten fra oven

Ugeposten Skjern

Landsbyklyngen Friskvind arrangerer guidede cykelture - første gang fra Dejbjerg Kirke

Ugeposten Skjern

Mejeriet i Tarm: Skolebørn skal til hip-hop-koncert med HipSomHap

Ugeposten Skjern

Festlig aften: Kendisser kommer til Open by Night i Skjern

Ugeposten Skjern

Børn har brugt sommeren på at læse: Mange deltagere i Sommerlæselyst-konkurrence

Ugeposten Skjern

Fra reb og børster til cykler og legetøj: Sahl har været i gang i 125 år

Ugeposten Skjern

På svampejagt i skoven: Om 14 dage er der masser af kantareller og pig-svampe

Ugeposten Skjern

Prøv ildbowling og bålmagi til åbent hus hos De grønne pigespejdere

Ugeposten Skjern

Uhæmmet i Hemmet: Mere natur i haver og på stadion skal gavne biodiversitet i den vildeste landsby

Ugeposten Skjern

Drageværksted til Open by Night: Sådan bygger du din egen drage

Annonce