Annonce
Ugeposten Skjern

Mejeriet fejrede rejsegilde – millionprojekt binder kulturhuset sammen: Det er helt vildt

Glæden var ikke til at tage fejl af, da Tove Lauritsen og Mejeriet torsdag holdt rejsegilde. Foto: Jørgen Kirk
Kulturhuset Mejeriet bygger om og ud for to millioner kroner, og torsdag kunne stedet fejre, at stedet tager form.
Annonce

TARM: Armene over hovedet og så sætte dem sammen, så de danner hjørnet fra en trekant, der skal illustrere en tagrygning. Bestyreren af kulturhuset Mejeriet, Tove Lauritsen, har de seneste år lavet den bevægelse mange gange, når hun har vist rundt.

Torsdag eftermiddag gjorde hun det så igen. Men hun behøver egentlig ikke gøre det længere. For nu behøver man ikke se på hendes armbevægelser for at forestille sig, hvordan Mejeriet i Tarm ville se ud med en ny hovedindgang, der fletter kulturhuset sammen. Til torsdagens rejsegilde kunne de omtrent 30 fremmødte nemlig endelig se skelettet på den hovedindgang og ombygning, de frivillige bag kulturhuset har drømt om.

- Det er helt vildt, siger Tove Lauritsen.

Det betyder noget, at andre tror på ens idé. Et er, at vi har fået penge fra fonde, der deler penge ud. Men at små erhvervsdrivende og privatpersoner også har sagt, at det, der bliver gjort i Mejeriet er godt, og at de gerne vil bakke op om det, viser også noget.

Tove Lauritsen, bestyrer, Mejeriet

Annonce

Stor ombygning – stor opbakning

Den nye hovedindgang er bare en af ingredienserne i den nuværende ombygning og udbygning af Mejeriet. Når byggeriet står endegyldigt færdig før jul, kan gæsterne glæde sig over en ny scene, plads til flere koncertgængere og teatertilskuere, bedre toiletforhold og bedre adgangsmuligheder for mennesker med handicap.

Byggeriet koster omtrent to millioner kroner. Pengene har Mejeriet hentet hos både lokale og nationale fonde med Realdania som den største bidragyder. For da Mejeriet for fjerde gang ansøgte om støtte, sagde fonden ja til at donere en million kroner. For at nå fra en million til to millioner kroner har Mejeriet også fået andre fonde til at skæppe i, og så har de lokale også spyttet i kassen.

- Det betyder noget, at andre tror på ens idé. Et er, at vi har fået penge fra fonde, der deler penge ud. Men at små erhvervsdrivende og privatpersoner også har sagt, at det, der bliver gjort i Mejeriet er godt, og at de gerne vil bakke op om det, viser også noget, siger Tove Lauritsen.

Annonce

Rutineret arkitekt roser samarbejdet

Mejeribestyreren roser de frivillige kræfter, håndværkerne og arkitekt Flemming Bay-Jørgensen fra Ringkøbing. Den 79-årige arkitekt står bag ombygningstegningerne. Stregerne har han justeret flere gange, og på trods af de små udfordringer, der altid dukker op, når man skal renovere en ældre bygning, har Flemming Bay-Jørgensen kun positivt at sige om processen indtil nu.

- Jeg elsker projekter, hvor man renoverer og bygger ud, siger han.

Med 53 års rutine fra egen tegnestue har arkitekten været med til mange byggeprojekter. På sin vis har projektet i Mejeriet ikke skilt så meget ud, men samarbejdet mellem de lokale håndværksfirmaer og de frivillige arbejdsmænd har være noget særligt, synes han.

- Det er sjældent, at der er så godt et team som det her. Det er det altså, siger Flemming Bay-Jørgensen.

Omtrent 30 mennesker var mødt op for at se rejsegildet. Her ses et udsnit af deltagerne. Foto: Jørgen Kirk
Tove Lauritsen glæder sig over, at ombygningen i stueetagen tager form. Næste projekt, man skal samle ind til, bliver at udnytte Mejeriets 1. sal. Foto: Jørgen Kirk
Formand Eva Sønderby Jepsen og bestyrer Tove Lauritsen bød velkommen, da Mejeriet torsdag eftermiddag holdt rejsegilde. Foto: Jørgen Kirk
Formand Eva Sønderby Jepsen og bestyrer Tove Lauritsen bød velkommen til Mejeriets rejsegilde torsdag eftermiddag. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce