Annonce
Ugeposten Skjern

Morten fra Pakhuset glæder sig over lokal opbakning

Morten Larsen, Pakhuset, Skjern
Folk købte burgere og stjerneskud i store mængder som take away under nedlukning - sommeren har også været god.
Annonce

Skjern: Under corona-nedlukningen sendte restauratør Morten Larsen alle ansatte på Restaurant Pakhuset hjem.

- Noget skulle jeg jo lave for at få penge i kassen, så jeg begyndt at sælge take away-mad og det blev en stor succes, fortæller Morten Larsen, der glæder sig over skjernboernes opbakning.

Han lavede fire-fem menuer, men der var især efterspørgsel efter spareribs, burgere og stjerneskud.

- I begyndelsen stod jeg selv for det hele sammen med en køkkenmedhjælp. Tog telefonen, udleverede maden, tog imod penge og lavede maden, men det blev simpelthen for kaotisk, så jeg hyrede en tjener ind til at tage imod betaling og udlevere maden, forklarer Morten Larsen.

Da Danmark så blev genåbnet, var de næste par dage almindelige, men så kom Kristi Himmelfartsferien.

Annonce

Som fugle i bur

- Besøgstallet nærmest eksploderede. Det var som om, at folk havde været i bur, og nu skulle de bare ud, så vi har haft en fantastisk sommer, siger Morten Larsen.

På Pakhuset har man godt kunnet mærke, at der har været flere danskere på ferie i området.

- Vejret har ikke været så godt, at folk har ligget på stranden. I stedet har turisterne fundet ind i landet, både danske og tyske turister. I industriferien var det mest danskere. Hele sommeren har vi også haft god lokal opbakning, påpeger Morten Larsen.

Pakhuset har haft stor glæde af sin store terrasse i løbet af sommeren.


Besøgstallet nærmest eksploderede. Det var som om, at folk havde været i bur, og nu skulle de bare ud


- Vi kan rulle markisen ud, så folk kan sidde i tørvejr, selvom det småregner. Vi får snart en glasvæg op, så der også bliver mere læ, fortæller Morten Larsen.

Sommeren har faktisk været så god, at det har opvejet en stor del af det tabte fra foråret.

- Kuvertprisen på take away er jo kun det halve af normalprisen, så det har ikke helt kunnet erstatte omsætningen. Da jeg startede med take away, havde jeg slet ikke forestillet mig, at opbakning ville være så stor. Jeg var på arbejde 93 dage i træk fra den 1. marts og indtil starten af juni, men det betyder intet. Det var jo heldigvis fordi, der var brug for det. Og det er vi meget taknemmelige for. Efter genåbningen den 18. maj, hvor de ansatte kom tilbage, kunne jeg ikke bare tge mig en fridag, for da blev der jo ekstra travlt, fortæller Morten Larsen.

Nu er der kommet restriktioner om brug af mundbind.

- De restriktioner kan vi godt leve med, for gæsterne skal jo kun have mundbind på, indtil de sidder ned ved bordene. Det er værre med åbningstiderne. Vi har måttet aflyse den levende musik, og det betyder mistet omsætning, siger Morten Larsen.

Annonce

Coronabøde

Da åbningstider for restauranter blev udvidet til klokken 02.00, måtte gæster ikke forlade restauranten efter klokken 23.00.

Det opdagede politiet, at en gæst fra Pakhuset havde gjort, så Morten Larsen fik en bøde på 10.000 kroner.

- Vi var fire på arbejde, der var tre åbne døre, så det var svært at holde styr på, hvem der bare havde været ude at ryge og hvem, der havde været forbi et andet værtshus. Fremover vil der kun være en åben dør, så vi bedre kan overskue, hvem der går ind og ud, forklarer Morten Larsen.

Det var dyre lærepenge, men nu er ingen værtshuse i tvivl om, hvordan reglerne er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

En dåbskjole fra fortiden

Annonce