Annonce
Ugeposten Skjern

Museumsdirektør: Mad skal være en del af oplevelsen

Museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen har ansat en kok for at højne niveauet på museets serveringssteder, i første omgang vikingehavnen og Fahl Kro, senere blandt andet Lyngvig Fyr. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der er mange forskellige faggrupper tilknyttet Ringkøbing-Skjern Museum, der arbejder under mottoet Levende Historie.

Der er selvfølgelig mange historikere og arkæologer, men på Bork Vikingehavn er der også håndværkere tilknyttet, der har bygget huse og en kirke på vikingemaner.

1. juni kom en ny faggruppe til, da kok Stinne jensen blev ansat.

- Vi vil gerne løfte niveauet på vores madserveringssteder. I første omgang på Bork Vikingehavn og Fahl Kro, men også gerne på Bundsbæk Mølle, Abelines Gård og Lyngvig Fyr. Derfor har vi ansat en kok, fortæller museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen.

Hun ser gerne, at maden bliver en del af museumsgæsternes oplevelse, når de besøget en af Ringkøbing-Skjern Museums afdelinger.

- Det skal gerne være autentisk på de enkelte afdelinger. Man kan for eksempel godt servere kartoffelmadder på Fahl Kro, men man kan ikke servere pommes fritter i vikingehavnen, for i vikingetiden var kartoflen slet ikke kommet til Europa, påpeger Mette Bjerrum Jensen.

Ønsket om at ansætte en kok har været der et stykke tid, men nu gav økonomien mulighed for det.

- Jeg vil ikke afvise, at vi kan finde på at ansætte flere kokke. Vi har fået god respons efter ansættelsen af Stinne Jensen. Vi havde besøg af folk fra Nationalmuseet forleden dag, der roste vikingemaden i Café Kølsvinet, fortæller Mette Bjerrum Jensen.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm Elnyt

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Opskrift på vaniljekranse

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Hvis du vil vide mere…

Ugeposten Skjern

Mød nisseforfatter

Annonce