Annonce
Ugeposten Skjern

Naturen holder aldrig lukket

I en tid hvor meget andet er lukket ned, så holder naturen altid åbent. Her er der mange muligheder, blandt at lave mad over bål med hele familien. Foto: Lise Juhl Hansen.
I en tid, hvor mange seværdigheder er lukket, og vi skal holde afstand til hinanden, er der masser af plads og oplevelser i Naturens Rige.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Kommunens slogan er Naturens Rige, og der er meget natur omkring os. Samtidig er der masser af plads i Danmarks geografisk største kommune, så det er ikke et problem at holde afstand.

I en coronatid, hvor alle seværdigheder og restauranter er lukket ned, så er det oplagt at komme ud i naturen, få noget frisk luft og opleve.

Men hvor skal man tage hen, når der er så mange muligheder.

Ringkøbing-Skjern Kommune har lavet nogle web-apps, hvor man kan se de mange muligheder, forklarer Jakob Albæk, skov- og landskabsingeniør hos Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kommunen ligger inde med rigtig mange informationer, som i en række web-apps bliver præsenteret i en pæn form for borgerne.

De kan findes på kommunens hjemmeside. De hedder blandt andet Fortællinger i Naturens Rige, Gratis Fiskeri, Gratis Motion, Herlige Madpakkesteder, Kommunale Legepladser, Primitiv Overnatning, Sogneruter, Stifinderen, Stranden og Surfing.

Kommunen administrerer også en bookingside for shelters, bålpladser og picnicsteder, pladsinaturen.dk, hvor man kan reservere for eksempel shelters til overnatning. Private kan også få deres shelters med, hvis overnatning er gratis.

- Vi kan se, at folk reserverer langt frem i tiden, når de er ved at planlægge deres sommerferier. Det er ikke bare lokale, men også folk fra Herning, Silkeborg og fra Tyskland, fortæller Jakob Albæk.

Det er især shelters rundt om Ringkøbing Fjord, der er populære.

- Vi har prøvet at lave appen, så den inspirerer folk til at komme ud, blandt ved at vedhæfte gode billeder til de enkelte områder, siger Jakob Albæk.

Under punktet Stifinderen kan man finde mere end 100 forskellige turforslag til vandreture eller cykelruter eller ridestier.

- Nogle er afmærkede, mens man med andre skal følge ruten på sin mobil. Det gælder for eksempel mange af de Sogneruter, som er blevet lavet i samarbejde med lokale sogneforeninger. Det er markveje, trampestier og lignende, som de lokale kender, men som alle kan benytte, siger Jakob Albæk.

Kommunen lavede for nogle år siden en web-app, Naturens Rige, men Jakob Albæk fortæller, at det ikke er så meget den, folk bruger for at finde oplysninger.

- Det er mest kommunens hjemmeside, rksk.dk, og så Google der bliver brugt til at finde oplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce