Annonce
Ugeposten Skjern

Nu er Annes film finansieret: Kommunen hjalp til, da kulturchef læste om projektet

Filmholdet var i Norge for at lave optagelserne tidligere i juli. Billedet her er af de medvirkende, og filmens hovedperson Trine (iklædt lilla bluse), står i midten. Privatfoto
En film om døvblindhed, produceret af Anne Lynghus fra Ejstrup, var udfordret af pengemangel. Men i sidste øjeblik lykkedes det at samle mere ind end forventet, og Ringkøbing-Skjern Kommune bidrager med et kontant beløb og praktisk hjælp.
Annonce

EJSTRUP: Selvom kulturchef Per Høgh Sørensen lige nu holder ferie, så kunne han ikke holde sig helt fra sit arbejde, da han læste i Dagbladet, at Anne Lynghus fra Ejstrup manglede penge til sin film om døvblindhed. Filmen følger den døvblinde kvinde Trine på en sommerlejr i Norge.

Kommunen har en filmpulje, hvor der er lidt penge at gøre godt med, og kulturchefen fik det ordnet, så Anne Lynghus og filmholdet nu får 5000 kroner i støtte fra kommunen til at gøre filmen færdig.

- Jeg synes, at de penge er givet rigtig godt ud, og jeg glæder mig til at se filmen. Det er fantastisk flot, at filmholdet har lavet crowdfunding på Kickstarter, og jeg kan godt lide, at man går ud og samler penge ind først, inden man søger offentlig støtte, siger Per Høgh Sørensen, der selv henvendte sig med tilbuddet til Anne Lynghus.

Derudover får filmholdet hjælp til distributionen af kommunens filmkonsulent Rebecca Molders, da kommunen har fået opbygget nogle kontakter i filmmiljøet over de seneste par år. For kommunen er det en vigtig film at få ud.

- Projektet hænger fint sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har jo Bakkehuset i Videbæk, hvor der bor døvblinde, og når jeg har besøgt Bakkehuset, har jeg da selv tænkt over, hvordan man kommunikerer med mennesker, der er døvblinde. Her kan filmen skabe forståelse for døvblinde, forklarer Per Høgh Sørensen.

Annonce

Mere ind end forventet

Kommunens bidrag er givet separat udenom Kickstarter-kampagnen, og da kampagnen lukkede lørdag aften, var der indsamlet 56.331 kroner. Målet var 50.000 kroner, og hvis ikke det blev nået, så var der slet ikke kommet penge til filmholdet, der har været i Norge på sommerlejr for døvblinde tidligere i juli, og kom hjem med en masse optagelser.

Derudover har Frode Madsens Fond givet 10.000 kroner. Frode Madsen, der døde sidste år, var bosat det meste af sit liv i Sydamerika, men bevarede hele livet en tæt kontakt til sin fødeby Skjern, og hans fond har især støttet børn, unge og vanskeligt stillede.

Dermed har filmholdet over 70.000 kroner at gøre godt med.

- Det er gået over alt forventning, selvom vi var lidt bekymrede. Nu kan vi slå koldt vand i blodet og fokusere på at få gjort filmen færdig, siger Anne Lynghus.

Budgettet på 50.000 kroner var lavt sat, fordi det var det, der var mest realistisk at få rejst. Men med de ekstra penge, der nu er kommet, kan filmholdet nu gøre noget ekstra for at promovere filmen. Blandt andet bliver der råd til en biografvisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce