Annonce
Ugeposten Skjern

Nu lukker Krohn Smykker: For mange handler på nettet

Mette krohn lukker nu sin smykkebutik. Foto: Johan Gadegaard
Nu skal Mette Krohn til at lave noget helt andet efter 21 år i smykkebranchen. Jeg vil fortsat gerne have med mennesker at gøre, siger hun
Annonce

Skjern:  Halvdelen af sit 42-årige har Mette Krohn arbejdet med smykker og ure. Først i sin læreplads og som ansat og de sidste 14 år som selvstændig med Krohn Smykker, men på lørdag klokken 13.00 er det slut, når hun låser døren bag sin sidste kunde.

- Det bliver da vemodigt, for det er jo en del af min identitet, men jeg kan ikke længere forsvare det over for min familie, at jeg bruger så meget tid på noget, der ikke rigtig giver noget, så på den måde er det jo også en lettelse, når jeg ikke længere skal gå og tænke på en bundlinie hele tiden, siger Mette Krohn.

Hun havde allerede bebudet at hun ville lukke den 31. maj inden corona-krisen, så nedlukningen af Danmark har betydet, at hun udsatte sin lukning til nu.

Annonce

Svært at konkurrere

- Flere og flere handler på nettet, sådan er udviklingen. Jeg har kunnet se, at omsætningen er faldet hen over årene. Jeg kan også se, at flere af mine leverandører selv har oprettet webshops, hvor kunder kan købe uden at betale for levering. Når jeg skal handle hos de firmaer, så skal jeg købe for et vist beløb hver gang. Jeg oplever jo også kunder, der kommer ind og får råd og vejledning, men så går hjem og køber på nettet. Endelig er der jo flere og flere tøjbutikker, der også er begyndt at sælge smykker, påpeger Mette Krohn.

Mette Krohn

42 år.

Født i Skjern, bor nu i Foersum.

Udlært butiksassistent med speciale i guld, sølv og ure hos Svend Aage jensen i Skjern. Har også arbejdet hos Bent Andersen i Ringkøbing.

Åbnede i 2006 Krohn Smykker i Tarm, overtog i 2013 Svend Aage Jensens butik på Bredgade i Skjern.

Gift med Michael Smidemann. Sammen har de fire børn, Nicklas på 14 år, Jonas på 10 år, Rosa på 8 år og Tobias på 7 år.

Hun har været glad for, at der er en anden smykkebutik i Skjern.

- Vi har jo haft lidt forskellige mærker og har så kunnet henvise til hinanden, påpeger hun.

Hendes kunder er kommet med mange opmuntrende bemærkninger her i den seneste tid.

- De kan ikke forstå, at jeg lukker, men jeg kan jo se, at efter Black Friday og jul, så fortæller pakkeudleveringsstederne om stadig større aktivitet. Det vidner jo om en stadig større nethandel. Jeg kan godt frygte, at det vil gå ud over stadig flere butikker, siger Mette Krohn.

Her i den sidste uge vil hun sætte sine varer yderligere ned for at få solgt så meget som muligt.

- Resten forsøger jeg nok at sælge via Facebook eller via Den Blå Avis. Nogle guldting vil jeg sælge til afsmeltning for guldværdien, forklarer Mette Krohn.

Når hun lukker for sidste gang, så har hun indtil månedskiftet til at få ryddet ud i sit lejemål.

- Meget af mit inventar har jeg solgt til kollegaer.

Hun er glad for, at hun kan stoppe uden at have en kæmpegæld at slæbe rundt på i de kommende år.

- Jeg kommer herfra  i nul. Jeg skylder ikke nogen noget, men der er heller ingen penge til mig, fortæller Mette Krohn.

Annonce

Uvis fremtid

Hun ved ikke helt, hvad fremtiden vil bringe hende.

- Forhåbentlig noget spændende. Jeg har tre ugers karantæne i A-kassen, fordi jeg selv har lukket min butik. Jeg vil gerne ud med nogle af mine bekendte og se, hvad deres job egentlig går ud på. Måske skal jeg til at tage en ny uddannelse, siger Mette Krohn.

Hun tror det bliver noget med mennesker.

- Jeg har tænkt på sosu-assistent, pædagog, lærer eller tandplejer, men der er jo et hav af muligheder. Jeg kan godt forstå, at unge mennesker kan blive forvirret, siger hun med et smil.

Mette Krohn synes selv, at hun er afklaret med lukningen.

- Jeg synes ikke, at jeg kunne have gjort andet, end det jeg har gjort. Jeg har da overvejet, om jeg skulle lave min egen webshop, men så skulle jeg ansætte en til at passe den, og det ville ikke kunne modsvare sig, forklarer hun.

Med lukningen af Krohn Smykker er en epoke også slut for Bredgade 70 i Skjern.

- Her har været smykkeforretning i 125 år, fortæller Mette Krohn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce