Annonce
Ugeposten Skjern

Ny formand for handelsforening: Ærgerligt med butikslukninger - håber på flere nye forretninger

Tine Thalund er ny formand for Skjern Handelsforening. Hun har haft butikken Cara-B siden 2008. Foto: Johan Gadegaard
Tine Thalund, Cara-B er ny formand for Skjern Handelsforening
Annonce

Skjern: Tine Thalund tror ikke på de negative forudsigelser om handelsbyer som Skjern.

- Skjern har altid været en attraktiv handelsby med et stort opland, og det skal vi blive ved med at være. Hvis alle i byen og området trækker den samme vej, så kan vi rykke meget, siger Tine Tahalund, der netop er blevet valgt som ny formand for Skjern Handelsforening.

Hun afløser Majbritt Vestergaard, der har været formand i tre år. I den samme periode har Tine Thalund siddet i bestyrelsen.

Tine Thalund glæder sig over initiativer som Gentænk Skjern, der senest har sat gang i en kampagne "Tættere på" med stickers og indkøbsposer til butikkerne.

- Det er dejligt med borgerdrevet arbejde, som også tænker handelslivet ind i deres kampagne. Alt, der kan sætte Skjern på landkortet, er godt, mener Tine Thalund.-Vi må ikke gå i stå. Der skal være liv i gaden og attraktive butikker, så skal kunderne nok komme. Derfor kan vi forhåbentlig til efteråret igen begynde at have aktiviteter i forbindelse med Open by Night, siger Tine Thalund.

Selv har Tine Thalund holdt åbent under hele coronakrisen, selvom der ikke kom så mange kunder.

Tine Thalund

43 år.

Opvokset i Skjern.

Uddannet akademiøkonom med speciale i turisme i  år 2001.

Arbejdede i Jesperhus Blomsterpark i syv år.

Overtog butikken på hjørnet af Østergade og Bredgade i 2008 sammen med sin svigerinde. Svigerinden trådte ud af forretningen i 2011.

Har fire deltidsansatte.

Har været med i handelsforeningens aktivitetsudvalg og har siddet i bestyrelsen i tre år.

Gift med Johnny Larsen, sammen har de Emmy på 18 år og Katrine på 16 år.

- Vi brugte anledningen til at mærke alle vores varer om. Desuden holdt vi Facebook-fremvisninger for kunderne, forklarer Tine Thalund.

Hun mener, at det er vigtigt, at kunderne får personlig betjening i butikkerne, så de føler en tilknytning til byen.

- jeg hører tit fra kunder, at de er imponeret over, hvor mange og gode butikker der er i Skjern, påpeger Tine Thalund.

Handelsforeningen har i de senere år kæmpet for, at Rådhuset blev i midtbyen.

Tine Thalund vil sikre Skjern som attraktiv handelsby ved at have liv i gaden og attraktive butikker. Foto: Johan Gadegaard

- Vi vil da rigtig gerne have en Innovest II til byen, men ikke på bekostning af et rådhus i midtbyen. det betyder noget, at de ansatte og borgerne holder til midt i byen. Det kunne da også være dejligt, hvis Rema 1000 var åbnet i midtbyen, men det var bedre at få butikken ved Ringvejen end slet ingen Rema, mener Tine Thalund.

Annonce

Dejligt at være selvstændig

Efter nogle år i Nykøbing Mors ville Tine Thalund og familie gerne til Skjern.

- Jeg har altid haft lyst til at være selvstændig og bestemme selv. Du har ingen chef, der giver modstridende ordrer, påpeger hun.

- Sammen med min svigerinde ville jeg åbne en dametøjsforretning. Vi spurgte Hanne Gamborg, om hun ville sælge og efter nogle overvejelser sagde hun ja. Min svigerinde er uddannet modeltekniker, så hun havde styr på tøj og modeller, mens jeg vidste noget om service, fortæller Tina Thalund.

De købte i august 2008 lige før krisen for alvor ramte, så det var op ad bakke i starten.

- Vi blev godt modtaget i Skjern, og jeg fik hurtigt lært noget om tøj og modeller og var derfor klar, da min svigerinde desværre måtte trække sig på grund af en diskusprolaps i 2011.  Det er hele tiden gået fremad, men corona-krisen har da givet nogle søvnløse nætter, men nu går det fremad igen, forklarer Tine Thalund.

Annonce

Bestyrelsen

Hun har siddet i bestyrelsen for Skjern Handelsforening i tre år.

- Jeg startede med at gå ind i foreningens aktivitetsudvalg, fordi jeg havde nogle ideer til nye tiltag, blandt andet en julekonkurrence. Siden kom jeg så med i bestyrelsen, fordi jeg gerne vil være med til at sætte præg på byen. Jeg er Skjern-pige og vil byen det bedste. Der skal være en god oplevelse at handle i Skjern. Der skal være nogle arrangementer, som trækker folk til fra andre byer, så de kan se, at Skjern er en god handelsby, siger hun.

Tine Thalund glæder sig over, at kommunen har en handelspolitik.

- Vi skal samarbejde på tværs i kommunen. For eksempel skal Skjern og Tarm samarbejde om at tiltrække flere turister til. Derfor håber jeg også, at planerne om Nationalpark Skjern Å bliver realiseret, siger hun.

Tine Thalund synes, at det er ærgerligt, at nogle butikker lukker og efterlader tomme butikslokaler.

- Heldigvis kommer der også nye til, senest har vi set, at Bellamaya har åbnet butik, påpeger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce