Annonce
Ugeposten Skjern

Ny indsamlingsleder begejstret over Skjerns flotte tilslutning til årets indsamling!

Nogle af de indsamlede penge vil i år nå familier i Mozambique, hvis hjem er blevet skyllet væk efter den voldsomme cyklon Idai, og oversvømmelserne der fulgte. Arkivfoto fra indsamling.
Søndag den 6. oktober inviterer Røde Kors borgerne i Skjern til at sige JA til at gå ud og samle ind for folk uden hjem.
Annonce

Skjern: Der venter borgerne i Skjern og omegn en oplevelse, som hele verden mærker, hvis de siger JA til at samle ind for Røde Kors søndag 6. oktober.

Det bliver nemlig en gåtur, der vil gøre verden til et bedre sted.

En del af pengene fra indsamlingen vil blandt andet gå til de mange familier i Yemen, der ikke har råd til mad og medicin. Efter mange år med borgerkrig er Yemen ramt af verdens største humanitære katastrofe, og 24 millioner har brug for hjælp.

Nogle af de indsamlede penge vil også nå familier i Mozambique, hvis hjem er blevet skyllet væk efter den voldsomme cyklon Idai, og oversvømmelserne der fulgte.

Herhjemme vil nogle af de indsamlede midler gå til sygdomsramte hjemløse, så de ikke bliver udskrevet til gaden, og voldsudsatte kvinder, der har været på krisecenter.

Men det bliver også en gåtur med mulighed for gode oplevelser for indsamlerne.

Et JA til at samle ind 6. oktober kan for eksempel bruges til at tage børnene med og give dem perspektiv på verden.

Lene Niklassen er ny indsamlingsleder ved Røde Kors i Skjern. Privatfoto
Annonce

Nye kræfter på et rutineret hold

I Skjern er afdelingens nye indsamlingsleder Lene Niklassen i fuld gang med forberedelserne til årets indsamling:

- Selvom arbejdet som indsamlingsleder er nyt for mig, er arbejdet med landsindsamlingen ikke fremmed for mig. Jeg har tidligere været koordinator i Stauning og Dejbjerg, så jeg har lidt rutine at falde tilbage på. Vi er i fuld sving med forberedelserne, og jeg har god støtte fra rutinerede kræfter; bl.a. Tommy Larsen og Margit Hansen og resten af den lokale bestyrelse, siger til Lene Niklassen.

Selvom Lene Niklassen ikke er uerfaren i Røde Kors-regi er tilslutningen til årets indsamling kommet bag på hende:

- Jeg er blevet imponeret over tilslutningen, og jeg synes det er vildt sejt, at så mange melder sig til at gå rundt med bøsserne ude på ruterne, fortæller Lene og fortsætter:

- På indsamlingsdagen starter vi i Røde Kors’ lokaler på stationen. Her uddeler vi ruterne og indsamlings-poserne. Når indsamlerne er færdige på ruterne, mødes vi på den anden side af Bredgade hos Sydbank, der har været så flinke at hjælpe os med at tælle det indsamlede beløb sammen. Til sidst afslutter vi dagen i vores egne lokaler på stationen, hvor der vil være en bid brød. kaffe/kage og sodavand. Stemningen plejer at være rigtigt hyggelig, og jeg vil opfordre alle der har deltaget i at blive og få en bid mad inden vi siger farvel.”

Annonce

Flotte gaver til årets indsamlere

- Igen år har vi fået en flot sponsoraftale i stand med Skjern Håndbold og Skjern Bank. Til hver rute i hele den gamle kommune forærer håndboldklubben 2 billetter til en udvalgt hjemmekamp, fortæller Lene Niklassen. Udover at hjælpe nødlidende i verdens brændpunkter indkasserer indsamlerne således også en billet til en spændende håndboldkamp, når de samler ind den 6. oktober.

Annonce

Meld dig som indsamler

En indsamler samler typisk 1.000 kr. ind. For de penge kan Røde Kors for eksempel give, enten:

6 måneders støtte til en voldsudsat kvinde og hendes børn.

365 dage med rent drikkevand til 37 mennesker i nød.

Mad til en hel familie i fire måneder.

Presenninger, der giver 10 familier ly og beskyttelse mod vind og vejr.

Varme tæpper til 20 katastroferamte børn.

Du kan melde dig som indsamler hos Røde Kors i Skjern på 4142 9758 eller tilmelde dig på www.rødekors.dk/indsamler eller telefon 7010 0000. For yderligere information kontakt Lene Niklassen 4142 9758.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce