Annonce
Ringkøbing-Skjern

Problemer med hjemmeundervisning: Fire gode råd fra skolelederen

Husk at en hjemmeskoledag skal have frikvarterer, og en gåtur i naturen også kan være skole - ikke kun dansk og matematik. Arkivfoto: Tommy Kofoed.
Skoleleder Christian Nørregaard opfordrer forældre til at strukturere børnenes skoledag nu, hvor corona-virus har sendt dem på hjemmeundervisning - og huske at en tur i værkstedet eller i naturen også kan være skole.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Skole-elever skal vænne sig til en noget anderledes hverdag, hvor undervisningen foregår derhjemme.

Spørger man skoleleder Christian Nørregaard fra Tarm Skole i ringkøbing-Skjern Kommune, så er det vigtigt at få struktureret den nye og noget anderledes skoledag derhjemme - som foreløbigt skal vare et godt stykke tid frem frem. Her er nogle af skolelederens gode råd.

1) Afstem forventningerne

Som forældre skal man ikke regne med, at skolebørnene kan sidde over bøgerne i fem-seks-syv timer i løbet af en dag. Derfor er det vigtigt, at forældre og børn sætter sig ned og laver en aftale om, hvordan skoledagen skal foregå.

- Det er vigtigt at lave en forventningsafstemning, som både børn og voksne kan forholde sig til, siger Christian Nørregaard.

2) Struktur

Sørg for at skabe en struktur i børnenes nye hverdag derhjemme. Børnene har brug for at vide, hvornår den står på skolearbejde, og hvornår de har fri. Som skoleelever er de vant til at have en skemalagt hverdag. Det kan man med fordel overføre til skoledagen derhjemme. Skemaet behøver ikke være identisk med dét fra skolen, men kan tilpasses det enkelte barn. Sørg for at lave de lektier, som de fleste lærere lægger ud, løbende, lyder opfordringen fra skolelederen. Der skal laves skolearbejde hver dag.

3) Husk frikvartererne

Det er vigtigt at holde pauser. Forældre kan ikke forvente, at børnene kan koncentrere sig i timevis. Elevernes alder har en betydning for, hvor længe de kan fordybe sig i lektierne ad gangen. Læg derfor frikvarterer ind i hjemmeskoledagen.

4) Skab en varieret skoledag

Dansk og matematik er vigtigt. Men en skoledag skal også bestå af andet end boglige fag.

- En gåtur ud i naturen, hvor man taler om planer og dyr, eller en tur i værkstedet sammen med forældre eller bedsteforældre er også skole. Det samme er idræt. Sørg for at skabe en varieret hverdag, lyder skolelederens råd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce