Annonce
Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

SOS Børnebyerne hjælper udsatte børn over hele verden. I år går halvdelen af midlerne til ukrainske børn. Pressefoto
Hver dag mister børn over hele verden deres mor eller far til krig, sygdom eller fattigdom. Mange har allerede meldt sig til at samle ind til SOS Børnebyernes landsindsamling søndag den 8. maj, men der er stadig plads til flere indsamlere

Ringkøbing-Skjern: På mors dag, søndag den 8. maj, går beboere i Ringkøbing-Skjern Kommune en søndagstur i den gode sags tjeneste. Når indsamlerne banker på døren, er de med til at sikre, at børn, som vokser op uden nogen til at tage sig af dem, får en kærlig familie og en tryg barndom enten hos slægtninge eller i en ny SOS-familie. Halvdelen af de indsamlede midler går til at give børn i verdens fattigste lande en kærlig familie, en tryg barndom og en god skolegang. På grund af krigen i Ukraine har SOS Børnebyerne i år valgt, at den anden halvdel går til at hjælpe Ukraines krigsramte børn. Det fremgår af en pressemeddelelse fra SOS Børnebyerne.

- Vi ser lige nu hundredtusindvis af børn i Ukraine, der har akut brug for hjælp - både de børn, der skal hjælpes ud af Ukraine og ikke mindst dem, der af forskellige årsager må blive tilbage. Derfor har vi valgt at anvende størstedelen af det indsamlede beløb til at hjælpe Ukraines børn, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Som indsamler hjælper man udsatte og forældreløse børn til en tryg barndom. Selvom Ringkøbing-Skjern Kommunes borgere allerede nu viser et utroligt engagement, er der stadig ledige indsamlingsruter. Alle indsamlere får tilsendt en mulepose, som kan indeholde alle indsamlingsmaterialer, men også senere kan være et fint minde fra en dejlig søndagstur.

Annonce

Få skridt med stor betydning

En indsamlingsrute tager kun to-tre timer at gå. På den tid kan man som indsamler nå at gøre en stor forskel i nogle børns liv, siger SOS Børnebyernes direktør Mads Klæstrup Kristensen:

- De fleste indsamlere plejer at samle cirka 1.000 kroner ind, og det er penge, som virkelig kan mærkes ude i verden. Alle vores indsamlere står sammen om at give mad, omsorg, tryghed og skolegang til de børn, der efter to års pandemi har endnu mere brug for vores hjælp.”

En indsamlingsrute kræver måske ikke så mange skridt for vores indsamlere, men virkningen for verdens udsatte børn er stor. Netop derfor håber SOS Børnebyerne, at endnu flere vil tilmelde sig landsindsamlingen og gå en søndagstur med mening.

Annonce

Vil du være indsamler?

Tilmeld dig på www.sosindsamling.dk eller ring til SOS Børnebyerne på 33 73 02 33. Du har mulighed for at vælge en rute i nærheden af dit hjem.

Når du har tilmeldt dig, får du tilsendt indsamlingsskilt, en mulepose og alle øvrige materialer og information med posten.

Muleposen er lavet af genanvendte tekstiler doneret af De Forenede Dampvaskerier. Det fine design er kreeret og doneret af illustrator Michelle Carlslund.


Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kalenderen

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Maja binder blomster til Superbrugsens kunder: Blomster skaber glæde

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Ugeavisen Ringkøbing

MUNSJ med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på Generator

Annonce