Annonce
Ugeposten Skjern

Se Esbjergevangeliet i Kirkehuset i Tarm

Esbjerg Evangeliet bliver udstillet i foyeren i Tarm Kirkehus fra den 16. januar. Arkivfoto: Bendt Christiansen
Kristendommens fortællinger smeltet sammen med indtryk og oplevelser fra nutidens verden. Alt det kan ses på Erik Hagens store vægmaleri, der bliver fremvist i foyeren i Tarm Kirkehus.

Tarm: Markus-, Lukas- og Johannesevangeliet, ja og Matthæus… Men Esbjergevangeliet?

På imponerende vis har Erik Hagens i sit 140 m2 store vægmaleri, Esbjergevangeliet, formået at lade kristendommens fortællinger smelte sammen med indtryk og oplevelser fra nutidens verden.

Evangeliet bliver med Erik Hagens’ pennestrøg fortolket og oversat til et moderne sprog. Bibelens tekst bliver via værket gjort nutidigt, nærværende og aktuelt. Det originale værk kan ses på UC Syd i Esbjerg.

Annonce

Tarm Kirke har været heldige, idet kirken har fået mulighed for, med ret kort varsel, at låne en kopi af det flotte værk.

Vægfrisen, som snart kan ses i Tarm, er 11 meter langt og kan ses i foyeren i Kirkehuset i Tarm fra søndag den 16. januar og frem til fredag den 28. januar.

- Vi håber, at mange vil lægge vejen forbi. Kig indenfor i kirkens åbningstid, gå en tur i Kirkehuset og få masser af indtryk og inspiration. Der er tale om et imponerende og helt unikt værk, som vi alle vil kunne nikke genkendende til: Vi kan genkende de bibelske citater (dem er der 150 af), der, flettet sammen illustrationer fra vores egen tid, giver stof til refleksion og eftertanke: Hov, hvad betyder mon det, siger Else Thorup, næstformand i Tarm Menighedsråd, i en pressemeddelelse.

Kirkens kommunikationsmedarbejder, Pia Uth, der har et indgående kendskab til kunstværket, har lovet at være med, når udstillingen åbnes. Alle er velkomne til fernisering i Kirkehuset i Tarm søndag den 16. januar kl. 14.00.

Også sognets unge mennesker vil få inspiration af kunstværket, idet præsterne vil inddrage det i konfirmandundervisningen.


Annonce
Ugeposten Skjern

To dage i Fredsskoven med fællesspisning og masser af musik

Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Annonce