Annonce
Ugeposten Skjern

Skjern-pige kommer hjem og fortæller om sin brug af pels

Mischa Toftgaard kommer hjem til Skjern og fortæller om sit design-arbejde. Privatfoto

Mischa Toftgaard designer tøj og har fokus på pels

Annonce

Skjern: I dag bor hun på Frederiksberg, har sit eget designfirma og er med i et andet firma, men Mischa Toftgaard stammer fra Skjern, hvor hendes mor, Lone Toftgaard Hansen, driver frisørsalonen Rødhætten.

Fredag den 7. december vender Mischa Toftgaard tilbage til Skjern for at holde et oplæg for gæster i salon Rødhætten. Mischa Toftgaard vil fortælle om sit arbejde.

- Jeg ejer Mischa Studio, der har fokus på pels og bæredygtighed. Herfra sælger jeg min egne ting, jakker, hætter, tasker og elastikker. Jeg er også med i Furbazaar.dk, hvor jeg står for den visuelle markedsføring og salg af jakker. Alt det vil jeg fortælle om på fredag, fortæller Mischa Toftgaard.

Hun er uddannet på TEKOi Herning i fashion og design og har en professionsbachelor i Design & Business fra TEKO i Aarhus

- I 2016 var jeg med til en talentkonkurrence hos Kopenhagen Fur, Imagine Talents. Her fik jeg virkelig øjnene op for de mange muligheder, der er med pels, og hvilket dejligt naturmateriale pels er. Siden har jeg arbejdet for at skabe respekt om brugen af pels og bruge det til mange flere accessories. Ved at bruge pels på accessories kan flere også få råd til at få pels, forklarer Mischa Toftgaard.

Hun peger på, at pels er et bæredygtigt materiale, der holder i generationer.

- Pels kan jo gå i arv gennem generationer, eventuel ved at blive stylet op, påpeger Mischa Toftgaard.

Når pelsjakker er så dyre, som de er, så synes Mischa Toftgaard også, at den skal bruges noget mere og ikke bare hænge i skabet.

- Det vil jeg designe efter. Pels behøver ikke kun at være full fur jakker, det kan også bruges som pelsapplikationer på forskellige styles, så alle kan være med, mener Mischa Toftgaard.

Hos Furbazaar kan kunderne selv designe deres jakke..

Hun møder også folk, der kritiser brugen af skind og pels og imødegår dem med information.

- Skind og pels indgår jo en biologisk cirkel. Mink bliver jo fodret med fiskeaffald. De lever under ordnede forhold her i Danmark og alt på minken bliver brugt, selv det mindste pelsstykke. Til sidst går minkkroppen til biobrændsel. Der går flere ressourcer til at producere "fake fur" end til at producere ægte minkpels, forklarer hun.

Det sidste, vi har brug for i verden, er mere plastik, som fake fur jo er, siger Mischa Toftgaard.

Fredag den 7. december vil hun præsentere sin kollektion for gæsterne til arrangementet i Rødhætten i Jernbanegade. Der er kun 25 billetter. Gæsterne kan regne med at få en goodiebag med hjem.

Mischa Toftgaard bruger pels i sit design, here på en hue. Pressefoto
Hårelastikker i pels. Pressefoto
Mischa Toftgaard designer også pelsjakker. Pressefoto.
Pelsstykkerne på T-shirten kan tages af, når der skal vaskes. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce