Annonce
Ugeposten Skjern

Skjerns vandtårn solgt: Køber vil passe godt på bygningen

Vandtårnet og de tilhørende bygninger udgør et markant syn i bybilledet, og alt det bliver bevaret med respekt for det oprindelige. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Vartegnet er købt af Dorte og Brian Meldgaard, der vil bevare bygningen og dets oprindelige udtryk.

SKJERN: Nogle bygninger er bare så charmerende, at man næsten ikke kan lade være med at købe dem, når de en sjælden gang bliver udbudt til salg.

Det er tilfældet med Skjerns fredede vandtårn og de tilhørende bygninger, der tidligere har huset bymuseet, som efter omkring tre måneders liggetid er blevet solgt til Dorte og Brian Meldgaard, der er med i ejerkredsen af byggefirmaet Hansen & Larsen.

Sælger er DSB Ejendomme, og købesummen er ikke offentlig, men bygningerne blev udbudt til 1.095.000 kroner.

- Det er en spændende og flot bygning, som har en god placering, forklarer Dorte Meldgaard om købet.

Hvad bygningen så skal bruges til, er et meget åbent spørgsmål. Det er stadig i overvejelsesfasen, men et er sikkert, og det er, at der skal passes godt på bygningen, så det kapitel af Skjerns historie bliver bevaret til eftertiden.

- Bygningen trænger til en kraftig renovering. Den er pænest på afstand, siger Dorte Meldgaard, der også understreger, at bygningen i fremtiden kommer til at stå med sit oprindelige udtryk, hvilket betyder blankt murværk. Derfor skal renoveringen foregå med nænsom hånd.

Energimærket er et G, og der er store varmeudgifter forbundet med ejendommen. Til gengæld er der mange originale detaljer i ejendommen.

Det er Johnny Sørensen, indehaver af EDC i Skjern, der har stået for salget, og han er glad for, at bygningerne bliver passet godt på.

- Jeg er yderst tilfreds med, at det er en køber, som vil bevare det. Min største skræk var at skulle sælge det til en, som ville vandskure bygningen og sætte plastikvinduer i, forklarer Johnny Sørensen.

Ejendommen, der rummede bymuseet, er opført i 1926, mens vandtårnet er fra 1898. Det blev bygget for at afløse det første vandtårn på stationen, som kom til Skjern i 1875. Vandtårnet blev fredet i 1981 efter en større politisk debat, og den er en ud af 11 fredede vandtårne i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce