Annonce
Ugeposten Skjern

Slot og Martinsen i Kunstpavillonen

Maleri af Olav Martinsen.

Videbæk: Påskeudstillingen i Vestjyllands Kunstpavillon er i år med Irene Slot og Olav Martinsen.

Om Olav Martinsens billeder:

"... Jeg ser Olav Martinsens billeder, først på nettet og nu i virkeligheden. Det er sanselige landskaber i en nordisk, lys og kølig palet og som beskuer fornemmer man, at der er stærke kræfter på spil.

I serier af malerier udfordrer han et motiv, et lille knips, en farveændring og stemningen skifter, fuldstændig som lyset skifter, når en sky flytter sig foran solen ..."

Skrevet af Ulla Lampe, Horsens

”…Fuglemotiverne taler for sig selv, men de melankolske stemninger uden fugle, som beskriver og gengiver vadehavets natur så fint med sikre og kraftige penselstrøg, viser også en maler med temprament, viljestyrke og sarthed på en gang.

Man fornemmer som beskuer hvor ydmyg Olav egentlig er overfor naturens kræfter, som han så smukt gengiver på sin helt egen måde, uden at blive sentimental, tværtimod bliver man grebet og suget med ind i maleriet …”

Skrevet af Ulla Houe, Herning.

Annonce

Om Irene Slots kunst:

I mange år, siden jeg fik mit første kamera, har jeg været fascineret af, hvordan naturen og tiden bearbejder overflader af alle slags - har tit tænkt, hvad er det med mig og de overflader.

Mine Landscape malerier er de overflader. Jeg ynder at sige at, de opstår på ”magisk vis”, naturen tager styringen – jeg er blot formidleren.

Mine skulpturer skabes allerede helt intuitivt når jeg besøger skrothandlerens kæmpe jernbunker og står med jernet i hænderne, står ved svejseren eller når mit indre øje ser den og skitser omsættes.

Det samme er gældende, når jeg laver modeller til bronze støbninger eller hvilket som helst andet materiale, jeg arbejder med.

Det hele startede i mit barndomshjem smedjen i Gjellerup

Med et par meget kreative forældre og friheden til at eksperimentere med de forhåndsværende materialer lige fra tekstiler til jern, og mange kunstnere havde sin gang i hjemmet i Gjellerup, især under opførelsen af Angli Parken ved Herning Kunst Museum.

Det var dog først i midten af 20érne min far lærte mig at svejse og åbnede derved op for evnen til at se kunsten og mulighederne i jernet.

Jeg kom hurtigt fra start tilbage i ́93 – fra at være med som gæsteudstiller på en 1- dags udstilling, kom jeg på tv og derefter booket med udstillinger de næste 2 år, det var vildt.

Da der senere både kom ægtemand og små fødder hen over gulvet - mange og store indretningsopgaver via vores møbelbutik Slot møbler, blev min kreativitet brugt der.

For et par år siden begyndte min indre kunstner at røre på sig, og i sådan en grad, at det hverken kunne eller skulle overhøres - jeg satte min kreativitet fri, siger Irene Slot.

Der er fernisering lørdag den 9. april fra klokken 14 til 16.


Irene Slot. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kalenderen

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Maja binder blomster til Superbrugsens kunder: Blomster skaber glæde

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Ugeavisen Ringkøbing

MUNSJ med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på Generator

Annonce