Annonce
Ugeposten Skjern

Slut med oliefyr og naturgas: Skjern Fjernvarme vil forsyne industrikvarteret

Skjern Fjernvarme får nye kunder i industrikvarteret. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Et nyt fjernvarmeprojekt i Skjern er i høring, og flere virksomheder i industrikvarteret er allerede klar til at blive kunder hos Skjern Fjernvarme.
Annonce

SKJERN: Virksomheder i industrikvarteret i Skjern skal i fremtiden ikke spekulere på at bestille skorstensfejere eller teknikere, hvis der er bøvl med varmen. I stedet skal de bare ringe til Skjern Fjernvarme, som kommer og ordner det.

Går alt efter planen, vil virksomhederne inden begyndelsen af fyringssæsonen 2020 kunne skrue op for fjernvarmen. Lige nu er projektet i høring, og Skjern Fjernvarme er klar til at gå i gang, når alle formalia er på plads.

- Vi håber på, at vi inden årets udgang kan sætte spaden i jorden. Sådan går det nok ikke, men det står nært for, siger Peter Jensen, formand for Skjern Fjernvarme.

Gennem mange år har der været naturgas på den nordlige side af Stampebækken. Forsyningspligten med gas er udløbet, og de steder, hvor der oliefyr, skal man alligevel i gang med at udfase det. Derfor åbner der sig nye muligheder for Skjern Fjernvarme, der både kan levere prisbilligt og CO2-neutralt varme til virksomhederne. Et alternativ for virksomhederne er at få installeret varmepumper.

- Varmepumper er en fantastisk løsning, men den tror jeg, vi kan overhale. Udover den faste afgift, er der ingen driftsomkostninger på fjernvarme, hvilket der er med varmepumper, forklarer Peter Jensen.

Allerede nu er der flere interesserede virksomheder, som gerne vil med på ledningen. Velux og Hydra-Grene har meldt sig, og det er resultatet af længere tids dialog mellem Skjern Fjernvarme og virksomhederne. I forvejen står Skjern Fjernvarme for at skal have opgraderet ledningsnettet, og når man nu er i gang, er det en oplagt mulighed at lægge ledningen på en længere strækning.

Konkret bliver den nye ledning koblet på Langagervejs ledning, og skal gå via Bækgårdsvej til industrikvarteret.

- Arbejdet skal ske med mindst mulig gene for beboerne, og medarbejderne på Skjern Fjernvarme er meget imødekommende for at tage hensyn til beboernes ønsker, fortæller Peter Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce