Annonce
Ugeposten Skjern

Smil til fotografen: Ungt fællesskab i spil til tv-pris på 100.000 kroner

Billedet her blev taget lige før sommerferien, da InWestjylland lokkede omkring 100 unge til en fornøjelig aften ved Ringkøbing Fjord, hvor det var muligt at prøve kræfter med forskellige former for vandsport. Arkivfoto: Jørgen Kirk
InWestjylland, der er en klub for unge mellem 20 og 35 år i Ringkøbing-Skjern Kommune, er nomineret i konkurrence med en præmiesum på 100.000 kroner.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: 23-årige Emma Kaasgaard fik sig torsdag aften et skønt opkald fra en journalist på TV MidtVest. Beskeden lød, at InWestjylland - en klub for unge i Ringkøbing-Skjern Kommune - er nomineret i tv-stationens 'Fantastiske Fællesskaber'-konkurrence, hvor vinderen modtager 100.000 kroner.

- Jeg blev helt vildt glad, for jeg kunne være i tvivl om, om de ville tage os med. Vi har jo ikke været i gang så lang tid, siger Emma Kaasgaard.

Det var hende, der fik idéen til InWestjylland-klubben, der henvender sig til unge mellem 20 og 35 år. Emma Kaasgaards udgangspunkt var, at hun syntes, 'der manglede noget for os, der har valgt at blive eller som er flyttet tilbage.'

20. juni blev skibet sat i søen, da InWestjylland debuterede med sit første arrangement, der foregik under åben himmel foran rådhuset i Ringkøbing. Ude på fjorden hyggede omkring 100 unge sig med forskellige former for vandsport.

Om Emma Kaasgaard ender med at kunne gå på vandet, vil vise sig, når den endelige vinder af 'Fantastiske Fællesskaber' kåres til november.

De nominerede er

Disse fem projekter er nomineret i konkurrencen 'Fantastiske Fællesskaber', der er udskrevet af TV MidtVest:

InWestjylland: Fællesskab for unge mellem 20 og 35 år i Ringkøbing-Skjern-området. Fællesskabets formål er at skabe aktiviteter, der samler, fastholder og tiltrækker unge til området.

Brande Gymnastik- og Ungdomsforening: Idrætsforening, der - udover at tilbyde stribevis af forskellige aktiviteter i Brande - også forsøger at få byens mange udenlandske borgere til at blive en del af det danske foreningsliv.

Falling Knights MC: Motorcykelklub, der er opstået i Thy, men senere har bredt sig til blandt andet Mors. Klubbens medlemmer har flere gange taget ældre mennesker fra områdets plejehjem med på tur.

Pen15 United: Fodboldklub for piger, der går på Herning Gymnasium. Klubben endte i dens første sæson med en målscore på minus 65 - alligevel kæmper pigerne videre.

Idom-Råsted Borgerforening: I byerne Idom og Råsted, der ligger lige uden for Holstebro, er der gang i et væld af forskellige ting. Byen og borgerforeningen er blandt andet ved at arbejde med en ny vision: 'Fra hver har sit eget, til sammen har vi meget.'

Annonce

Fodbold og motorcykler

Om grunden til at have udvalgt InWestjylland lyder det sådan her fra juryen:

- Det er noget, der i den grad er behov for. Selv om, man flytter tilbage til den by, man er vokset op i, eller aldrig er flyttet derfra, så har man brug for et fællesskab som ung. Mange af de jævnaldrende, man kendte som barn, bor måske ikke i området længere.

I alt er fem projekter nu nomineret i tv-konkurrencen, hvor InWestjylland er oppe mod blandt andre en motorcykelklub i Thy og en fodboldklub for gymnasiepiger i Herning.

Konkurrencen spidser for alvor til 4. november, når TV MidtVest åbner for en afstemning, hvor seerne bliver bedt om at pege på deres favorit blandt de 'Fantastiske Fællesskaber', som hver især bliver præsenteret i en række videoindslag.

Den regionale tv-station var på plads med kameraudstyr, da InWestjylland før sommerferien foldede sig ud på Ringkøbing Fjord, og et reporterhold er også klar, når det unge fællesskab 9. oktober mødes for at overvære en ligakamp mellem Skjern Håndbold og GOG.

Annonce

Mejrup vandt i 2018

Hvis InWestjylland går hele vejen og scorer de 100.000 kroner, skal pengene investeres i tiltag, der kan øge kendskabsgraden til det vestjyske fællesskab.

- Den her netværksklub skal bringe noget godt til hele området - også til arbejdspladser, der gerne vil tiltrække arbejdskraft, siger Emma Kaasgaard, der er ansat i Ringkjøbing Landbobank.

Juryen bag 'Fantastiske Fællesskaber' består af tv-stationens administrerende direktør, Lone Sunesen, Esben Danielsen, der er direktør i Lokale og Anlægsfonden, Peter Giacomello, der er sekretariatschef i Tuborgfondet, samt Mette Veng og Teresa Rocatis Nielsen, der repræsenterer henholdsvis nummer et og to i sidste års konkurrence.

I 2018 blev den regionale konkurrence vundet af landsbyen Mejrup ved Holstebro; med et projekt, der bar titlen 'Det nære i det store.'

Det var Emma Kaasgaard (i midten), der fik idéen til InWestjylland. Ved projektets start talte arbejdsgruppen blandt andre også Julie Dam Christensen (t.v.), Tanja Krog Sørensen, Frederik Osmundsen og Maiken Faaborg. Arkivfoto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce