Annonce
Ugeposten Skjern

Spis med årstiderne og få bedre mad

Jordbær smager nu bedst, når de spises i den naturlige sæson for jordbærhøst i Danmark. Foto: Kehlet
Drop jordbær i januar og spis sæsonbetonet. Så får du bedre, billigere og mere varieret kost.
Annonce

En nyopgravet kartoffel valdemarsdag eller en skålfuld danske jordbær i sommerferien er himmerigsmundfulde og noget, man med god grund kan glæde sig til.

En væsentlig del af et fremragende måltid er ofte de vine, der ledsager maden.Nogle gange kan glæden ikke tøjles, og man serverer nye udenlandske kartofler i slutningen af februar og jordbær til nytårsmenuen.

Problemet med det er bare, at det hverken smager eller ligner det, du savner.

Fødevarer er nu engang bedst og flest og billigst i sæson, og hvis man holder sig til årstidens gang og spiser det, der er masser af netop nu, så får man både en billigere og mere velsmagende menu.

Sundere er den også. Spiser du citrusfrugter, rodfrugter, æbler, kål og nødder i vinterhalvåret, og de spæde spirer, asparges, bær, ærter og tomater i sommerhalvåret, så er du godt på vej til at komme rundt om en masse forskellige fødevarer og får også en sundere mad.

Ifølge altomkost.dk er den sæsonbestemte frugt og grønt nemlig sprængfyldte med vitaminer og mineraler – eksempelvis er der dobbelt så meget C-vitamin i en nyopgravet kartoffel som i en vinteropbevaret kartoffel.

Desuden er det årstidsbestemte valg med til at begrænse CO2-forureningen. Når friske jordbær eller asparges skal fragtes planeten rundt for at blive spist i Europa, så er det fødevarer, som kommer med et betydeligt klimaaftryk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce