Annonce
Ugeposten Skjern

Steen Rosby: Aarhusianeren der blev Tarm-bo

Steen Rosby troede aldrig, at han skulle forlade Aarhus, men kærligheden trak ham til Tarm, hvor han nu er  formand for Tarm Udviklingsforum. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Han startede som deltids Tarm-bo, men for tre år siden blev han fuldtids. Siden blev Steen Rosby også formand for Tarm Udviklingsforum, for han vil gerne være med til at udvikle Tarm til et endnu bedre sted at bo.
Annonce

Portræt: Der er forskel på at bo i Aarhus og så bo i Tarm.

- I Aarhus klarer kommunen mange ting, men hvis der skal ske noget i Tarm, så sker det først efter et pres fra nogle ildsjæle, siger Steen Rosby, i dag formand for Tarm Udviklingsforum

Han er født og opvokset i Aarhus, hvor han også er uddannet og hvor han også har haft en tandlægeklinik.

Han har altid været involveret i frivilligt arbejde. Lige fra elevrådsformand i gymnasiet, talsmand som soldat, den lokale grundejerforening og tandlægeforeningens lokale kreds. Han har også siddet i tandlægeforeningens efteruddannelsesudvalg.

Det var her, han mødte Helle Kelså, tandlæge i Tarm. De blev et par og fra 1999 og frem til 2017 var han deltids Tarm-bo med fire dage i Aarhus på klinikken og tre dage i Tarm.

I 2017 solgte han sin klinik i Aarhus og blev fuldtids Tarm-bo.

- Jeg kunne jo ikke lade være med at blande mig og blev involveret i planerne om en aktivitetspark mellem stationen og kulturtagene. Siden kom jeg i bestyrelsen for udviklingsforum og så blev jeg formand, forklarer han med et smil.

Han kan godt lide at se ting ske. Ved at være aktiv, så lærer man et område at kende og lærer nye mennesker at kende, påpeger han.

- Det er jo ikke os i udviklingsforum, der laver det hele. Vi er sådan et sted, hvor folk præsenterer deres ideer, og så kan vi hjælpe dem videre via vores kontakter, forklarer Steen Rosby.

Han ved godt, at han som tilflytter ikke har det samme lokalkendskab som indfødte.

- De sidste 20 års udvikling har jeg jo fuldt med i, og så er Helle jo 2. generations Tarm-bo og andre i TUF har rødder endnu længere tilbage. så det finder vi ud af, siger Steen Rosby.

Steen Rosby

73 år.

Stammer fra Aarhus, bor nu i Tarm.

Uddannet tandlæge og har i mange år haft en klinik i Aarhus.

Bor med tandlæge Helle Kelså, tilsammen har de fem børn.

Formand for Tarm Udviklingsforum.

Han har lært, at forholdet mellem Tarm og Skjern ikke altid har været lige godt, men han glæder sig nu over det gode samarbejde, som Tarm Udviklingsforum har med Skjern Udviklingsforum og dets formand, Lars Foged.

- Han er med til vores bestyrelsesmøder, og jeg er med til bestyr

elsesmøder i Skjern Udviklingsforum, siger Steen Rosby.

- Vi har efterlyst en fælles helhedsplan for Tarm og Skjern, nu kommer der så en helhedsplan for Tarm og en for Skjern og så en for området mellem de to byer, Skjern Ådal.

Annonce

Derfor tandlæge

Da Steen Rosby var han semiprofessionel musiker, spillede først trommer og siden rock.

Da han skulle til at vælge en karriere, for så god en musiker var han ikke, så blev det tandlæge efter et råd fra en musikerkollega.

- Det var et godt råd. Jeg kan godt lide at arbejde med hænderne og jeg kan godt lide, at jeg kom tæt på mine patienter. Det gør man jo i mit fag, siger Steen Rosby.

- Da han solgte sin klinik, valgte han at blive fuldtids Tarm-bo.

- Det er jo her, at Helle har klinik. Her har vi venner og vi er glade for naturen. Det er positivt at bo i Tarm. Nu kommer vi nærmest kun til Aarhus, når vi skal ud at sejle, for vi har stadig en båd liggende i Aarhus, forklarer Steen Rosby.

Parret er i gang med at sætte et sommerhus i Nymindegab i stand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm El Nyt

Ugeposten Skjern

Fastelavn: Sammen hver for sig

Annonce