Annonce
Ugeposten Skjern

Store flyttedag i Skjern: Gymnasierne bliver bofæller

Om et år skal eleverne på det tekniske gymnasium, HTX, og på handelsgymnasiet, HHX, i Skjern bo sammen. Foto: Jørgen Kirk

Færre elever i fremtiden tvinger HTX og HHX til at få fælles adresse.

Annonce

Skjern: Om et år skal eleverne på det tekniske gymnasium, HTX, og på handelsgymnasiet, HHX, i Skjern bo sammen.

De i alt 430 gymnasieelever i Skjern skal bo i bygningen, hvor HTX ligger i dag. Så når kalenderen siger 2020, flytter Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern, som gymnasierne hører under, sin ledelse og administration ud af HTX-bygningen. Det skal gøre plads til elever og lærere fra HHX.

I dag ligger HHX og HTX to forskellige steder i Skjerns skoleby, men fordi der bliver færre og færre unge i gymnasiealderen de næste 10 år, ser man sig fra UCRS' side nødsaget til at flytte uddannelserne sammen. Samlingen skal sørge for, at det også fremover med færre elever vil være muligt for de unge at gå i et godt lokalt gymnasium.

- Vi håber, at det giver et bedre gymnasiemiljø, fordi det giver flere muligheder til de unge med eksempelvis fælles studieture og fælles valgfag på tværs af gymnasierne, siger den administrativt øverste ansvarlige for UCRS, direktør Marianne Oksbjerre.

For at samle de to gymnasier skal der bygges om, men ikke bygges ud.

- Med det fald i elevtal, der må komme fremover, er det ikke nu, vi skal ud at bygge flere kvadratmeter. Vi kigger jo fremad, og når jeg går ind for at se på de officielle tal fra kommunen, vil der i 2029 være omtrent 30 procent færre 16-årige end i 2018. Det første knæk i kurven kommer i 2023, og det er jo lige om lidt. Det er vi nødt til at tage hensyn til, siger direktør Marianne Oksbjerre.

Annonce

Skal fortsat kunne tiltrække dygtige lærere

HHX og HTX forbliver selvstændige uddannelser og får en fælles rektor, John Lemming, når de fra 2020 bliver bofæller.

Direktør Marianne Oksbjerre fokuserer på, at sammenlægningen vil gøre det muligt at tiltrække gymnasielærere, selvom der bliver færre elever. Fra 2020 kan man lettere tilbyde fuldtidsstillinger, hvor lærerne skal undervise i fag på både HTX og HHX. I takt med at elevtallet falder, og der derfor også bliver færre klasser, vil timetallet på HHX og HTX hver for sig ofte kun være til at opslå deltidsstillinger. De stillinger er i hovedreglen mindre attraktive for de fleste jobansøgere.

- Det er rigtig svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft med halvtidsstillinger. Samlet set er den største gevinst, at vi optimerer på lærerressourcerne, så vi har ressourcerne til at tilbyde det, der skal tilbydes, siger Marianne Oksbjerre.

Når UCRS optimerer lærerressourcerne, vil det også med tiden medføre, at der bliver færre ansatte. Det er dog en konsekvens af de mindre årgange og ikke noget, der sker som følge af, at uddannelserne flytter rundt. Derfor er planen, at den mindre lærerstab vil blive indfaset, i takt med at lærerne går på pension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce