Annonce
Ugeposten Skjern

Tilflytter med klinik i Tarm: Dit livs oplevelser forankres i din krop

Anita Ahlquist i sin klinik Mind & Body i Tarm. Foto: Kaj Poulsgaard
Anita Ahlquist har åbent klinikken Mind & Body på hjemadressen på Agerhøj, hvor hun blandt andet tilbyder kropsbehandlingen Body SDS. Lørdag startede hun op med Body SDS grundtræning i Tarm Idrætscenter.
Annonce

Tarm: - Klinikken er både min hobby og min fritid. Det giver mig energi at opleve klienter have glæde af behandlingen. Jeg føler mig beriget via mit arbejde, hvor jeg ser mig selv til gavn og nytte. Børnene er flyttet hjemmefra, og manden har lange arbejdsdag, hvilket giver et frirum til mit klinikarbejde, siger Anita Ahlquist.


Jeg føler mig beriget via mit arbejde, hvor jeg ser mig selv til gavn og nytte.

Anita Ahlquist


Anita har flere uddannelser bag sig, dels pædagog/psykoterapeut, og massør hvor hun igennem 15 år har arbejdet på døgninstitution, og samtidig været aktiv i sin private klinik i Varde. Anita blev eksamineret i såvel anatomi, fysiologi, sygdomslære og medicin, inden hun begyndte på Body SDS-uddannelsen, som hun afslutter til foråret.

- Jeg vil mene at jeg afslutter med en solid rygsæk med bred faglighed, siger Anita Ahlquist.

For øjeblikket udfører hun Body SDS-behandling som elev, og dermed til elevpriser.

Annonce

God energi i området

At parret endte i Tarm, var ikke en tilfældighed:

- Varde føles ikke længere som det, jeg var vokset op i. Der skulle ske noget andet. Igennem nogle år havde min mand og jeg vores personlige kulturdage, hvor vi sonderede lidt rundt. Energien, naturen og kulturen her i Tarm havde en positiv indvirkning på os, siger Anita Ahlguist med et smil.

At det blev Body SDS Anita kastede sin kærlighed på, var hellere ikke nogen tilfældighed:

- Jeg har en historik med krykker igennem fem år efter et uheld, hvor jeg blev stiv-gjort i den ene fod efter tre operationer, Efterfølgende gik jeg i specialsyet fodtøj. Alt i alt mobiliserede det en skævhed i hele min kropsholdning, hvilket jeg havde svært ved at forene mig med. Igennem årene har jeg afprøvet mange forskellige behandlinger - også alternative. Det der havde mærkbart effekt var Body SDS-behandling - herunder grundtræningen. Jeg er forsat stiv- gjort, men har fået stor mobilitet tilbage, og går nu med almindeligt fodtøj uden krykker og støttestrømer, siger Anita Ahlquist.

På klinikken Mind & Body tilbyder hun behandling til børn og voksne.

- Igennem årene har mange børn som voksne med for eksempel ADHD, lav selvværd, usikkerhed, uro i kroppen, tankemyldre, søvnbesvær, kolik, angst, stress, piskesmæld, mussearrm med mere været omkring klinikken, siger Anita Ahlquist.

- Body SDS går i dag ind under kategorien alternativ-behandling. Desværre er vi endnu ikke tilknyttet ydernummer, hvilket der arbejdes på, men vi er for eksempel blevet ligestillet med kiropraktorer. Ligeledes er der flere forsikringsselskaber der er begyndt at anerkende Body SDS som behandlingsform, siger Anita Ahlquist.

Annonce

Holistisk menneskesyn

Anita Ahlquist arbejder ud fra et holistisk menneskesyn. Teknikkerne via behandlingen mestres igennem en kombination af massage af musklerne, bevægelse af leddene, pulserende bevægelser, åndedrætsteknikker, akupressurtryk og zonetryk.

- Vi reagerer via vores sanser helt fra fødslen, og kroppen lagrer ubalancer. Det kan i værste fald medføre stress, uro eller lavt selvværd. Body SDS-behandling er effektiv fysisk, psykiske og mentalt. Under behandling og træning handler det om at få ”genskabt” fundamentet. Antal behandlinger afhænger af den enkeltes ønsker og behov. Målet kan for nogle være at blive løsnet op, andre har behov for et mere dybdegående forløb, siger Anita Ahlquist.

Som noget nyt har hun også startet et hold i Body SDS grundtræning i Tarm Idrætscenter hver lørdag morgen fra klokken 8.30 til 10.00.

- Det giver en god start på weekenden, siger Anita Ahlquist.

- Det er muligt at deltage fra gang til gang, og eller i et forløb. Træningen kræver ingen forudgående kendskab, og er aktuelt for alle. Via Body SDS grundtræning får man muligheden for at give sig selv en mini form af Body SDS-behandling. Det er en form for styrketræning, hvor pulsen aktiveres, siger Anita Ahlquist.

Anita Ahlquist og Body SDS

Anita Ahlquist er 56 år. Hun er født i Aarhus, - og opvokset i Varde. Hun er gift med Lars Ahlquist, der er servicemontør med arbejde over hele landet.

Parret har fire børn, og seks børnebørn i Kolding, Esbjerg, Thailand og Odense.

Anita Ahlquist arbejder i dagtimerne som psykoterapeut/misbrugsbehandler ved Sdr. Omme Statsfængsel.

Hun driver klinikken Mind & Body fra adressen Agerhøj 6 i Tarm. Klinikken har åbent i hverdagene fra kl. 17.00 til 20.00, samt lørdag fra kl. 10.30 - til 18.00.

Anita Ahlquist har igennem cirka 12 år haft privat klinik på TKZ-Skolen i Varde. Hun var forinden opstarten på Body SDS-uddannelse eksamineret i anatomi, fysiologi, sygdomslære og medicin. Hun er nu i gang med tredie og sidste år af uddannelsen som Body SDS-behandler fra skolen i København.

Mind & Body tilbyder ud over Body SDS for eksempel psykoterapeutiske samtaler og øre-akupunktur mod tinnitus, smerter, uro, og for rygestop og vægtregulering.

Body SDS: Filosofien bag Body SDS er, at alle livets mange indtryk og udtryk forankres i kroppen. Kroppen skildrer dit velvære - her anses fysikken og psyken ikke som to adskilte elementer, men som en helhed.

Kilde: facebook.com/bodysdselevanita/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce