Annonce
Ugeposten Skjern

Tre indsendte flasker udløste tre medaljer: Hobby giver hæder til skjernbo

Danish West Coast Gin i Skjern fik tre medaljer med hjem fra London Spirits Competition 2020. Foto: PR
Danish West Coast Gin i Skjern sendte tre flasker til  London Spirits Competition 2020. Det var en god ide.
Annonce

Skjern: - Det er overvældende. Man bliver så stolt, at man næsten ikke kan være i sig selv. Det er helt vildt fantastisk. Jeg havde naturligvis håbet på det, men når man bare er sådan en hobbymand som mig, så kan man godt være i tvivl om, hvor man ligger, siger Tommy Nøddebo Mortensgaard.

Tommy står bag det tre år gamle brand Danish West Coast Gin, som han styrer fra adressen i Skjern, hvor han selv står for forseglingen af hver eneste flaske - samt naturligvis for arbejdet med at ramme den rette smag i produkterne. Selve brygningen lader han Nordisk Brænderi om.

Den arbejdsfordeling har vist sig at være ret god. I hvert fald vandt Tommy Nøddebo Mortensgaard allerede med sin første gin en pris for bedste danske gin ved en konkurrence i New York. Og i denne uge fik alle de tre flasker, han havde sendt ind til London Spirits Competition 2020, en god bedømmelse.

Det var det, der udløste ovenstående jubeludbrud.

Barrel aged gin fik 92 point og dermed guld, Liqurice fik 77 point og sølv og Peach fik 89 point og sølv.

Annonce

I whiskytønde et år

- Barrel har ligget i en whiskytønde i et år. Den er jeg selv helt vild med. Det er lidt en mande-gin, og at den fik guld, er helt fantastisk, siger Tommy Nøddebo Mortensgaard.

Han har købt to brugte whiskytønder i Portugal, der hver rummer 200 liter i hver, og han er heller ikke bleg for selv at rose den næste produktion:

- Det er virkelig lækkerier i verdensklasse. Det er rigtig dejligt at kunne sige nu, hvor jeg har de tre prisvindere i programmet, siger Tommy Nøddebo Mortensgaard.


Barrel har ligget i en whiskytønde i et år. Den er jeg selv helt vild med. Det er lidt en mande-gin, og at den fik guld er helt fantastisk.

Tommy Nøddebo Mortensgaard.


Hans gin kan især købes i specialbutikker rundt om Ringkøbing Fjord, og der bliver sikkert lidt ekstra interesse nu. Men uanset, hvad der sker, har Tommy ikke planer om at Danish West Coast Gin skal være meget mere end en hobby.

Gerda Bjerg og Tommy Nøddebo Mortensgaard ved fødevaremessen 2018 i Borris. Selv om Tommy har stor succes med sin gin, skal det fortsat kun være en hobby, siger han. Foto PR

- Jeg vil gerne lidt længere ud end "kun" rundt om fjorden. Men der er ikke penge nok i det til at det skal være mere end en hobby. Men der er ganske fint for mig. Andre fisker eller spiller golf. Jeg bruger min tid på gin. Sådan er det, siger Tommy Nøddebo Mortensgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce