Annonce
Ugeposten Skjern

Tre yderst kompetente musikere giver koncert i Skjern

Den Danske Klarinettrio. Pressefoto
Skjern-Tarm Musikforening glæder sig til at præsentere Den Danske Klarinettrio ved en koncert på Kramp Scenen, Ringkøbing-Skjern på søndag.
Annonce

Skjern:  Siden Den Danske Klarinettrio blev dannet i 2016, har de tre musikere dyrket et intensivt og frugtbart samarbejde, og de bruger meget energi på at sammensætte nytænkende og spændende programmer.

Ensemblet har turneret i USA, England, Tyskland, Norden, og det er nu lykkedes os også at engagere trioen til en koncert i vores musikforening.


I 2020 kan vi fejre 250-året for Beethovens fødsel, og fødselsdagen er hele året blevet fejret med en række koncerter. Den Danske Klarinettrio markerer også året.


I 2020 kan vi fejre 250-året for Beethovens fødsel, og fødselsdagen er hele året blevet fejret med en række koncerter. Også Den Danske Klarinettrio markerer året, og til koncerten den 25. oktober på Kramp Scenen har trioen sammensat et program med 2 værker af Bethoven, nemlig Gassenhauser Trio op. 11 samt Septet op. 20 arrangeret for klarinettrio. De to værker suppleres endvidere med Emil Hartmanns Serenade op. 24.

Som nævnt er det 3 af Nordens dygtigste kammermusikere, der udgør Den Danske Klarinettrio, som oprindeligt blev skabt på initiativ af pianisten Martin Qvist Hansen.

Den Danske Klarinettrio består af tre af Nordens skarpeste kammermusikprofiler: Mathias Kjøller, klarinet - Martin Qvist Hansen, klaver og Jonathan Slaatto, cello. Pressefoto

På klarinet møder vi Matthias Kjøller, der allerede som 10-årig begyndte at spille klarinet og i 2007, i en alder af 22 år, vandt pladsen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Sidenhen, i 2011, blev han udpeget som 2. soloklarinettist i DR Symfoniorkestret, men valgte senere at genoptage stillingen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Matthias Kjøller har optrådt som solist med utallige symfoniorkestre ligesom han er en aktiv kammermusiker og optræder i mange forskellige sammenhænge. Han har ydermere vundet mange priser, modtaget adskillige legater og er i det hele taget en af vore helt store klarinetstjerner.

Også pianisten Martin Qvist Hansen er en velkendt musiker, bl.a. som medlem af Ensemble MidtVest siden 2002. Han er uddannet hos Amalie Malling på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, og senere studier bragte ham både til London, Helsinki og Köln. Han er 5-dobbelt vinder af Steinway-konkurrencen og har også vundet talrige konkurrencer i udlandet. Herudover har han spillet koncerter på mange af verdens vigtigste kammermusikscener og modtaget utallige legater og priser.

Cellisten Jonathan Slaatto, der også er medlem af Ensemble MidtVest, er ligesom de to øvrige medlemmer af trioen et velbeskrevet blad i musikverdenen. Han har studeret i Köln, Helsinki og Stockholm og vundet et utal af første- og andenpladser ved konkurrencer over hele verden, han har optrådt som solist med bl.a. BBC Scottish Symphony Orchestra og DR Symfoniorkestret, ligesom han har givet masterclasses og undervist i kammermusik.

Det er således tre yderst kompetente musikere, der optræder ved koncerten i Skjern-Tarm Musikforening, og vi ser frem til at præsentere publikum for Den Danske Klarinettrio ved vores næste koncert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Mød nisseforfatter

Annonce