Annonce
Ugeposten Skjern

Turisterne kan tage bussen til sommer: Shuttlebus indsættes rundt om fjorden

Turister i eksempelvis Bork har haft mere end svært ved at komme med bussen. Men nu bliver det lavet om, når der indsættes en shuttlebus rundt om fjorden i sommerferien. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Ønsket om en shuttlebus rundt om fjorden bliver nu opfyldt. Den kommer til at køre i sommerferien med afgange om dagen og om aftenen.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Kun de sidste smådetaljer mangler, inden der til sommerferien indsættes en bus i rutefart om fjorden, så turister kan komme den 120 kilometer lange tur rundt og opleve sommerlandet.

Dermed bliver et længe næret ønske nu til virkelighed. I sommer blev den såkaldte shuttlebus rundt om fjorden efterlyst af blandt andre museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen. Bork Vikingehavn ligger nemlig langt fra almindelige stoppesteder, og bustiderne passer ikke med arbejdstiderne, hvilket gør det yderst svært at rekruttere sæsonarbejere til vikingehavnen. Oveni er det svært at komme med offentlig transport fra sommerhusområderne, hvis man ikke har bil, og dermed er det sværere at komme til eksempelvis restaurater om aftenen.

Men nu er det lykkedes at finde en løsning. På forsøgsbasis bliver der indsat to busser, som kører dagligt i juli og august, og det bliver med tre afgange om dagen og et par afgange om aftenen.

- Jeg forventer ikke at bussen bliver fuld fra 1. juli, for det tager lidt tid at få i gang, men nu skal vi i gang med at gøre opmærksom på det overfor turistaktørerne, fortæller borgmester Hans Østergaard (V).

Da mange turister har deres cykel med til Vestjylland, bliver det en løsning, hvor passagererne kan tage en cykel med, og turisterne opfordres også til at tage cyklen med på turen. Det betyder, at de kan stå af undervejs og tage en cykeltur, inden de stiger på næste afgang og vender hjem igen. Men bussen skal mere end det.

- Der skal også noget historiefortælling på undervejs, så turisterne får noget at vide om vores område, forklarer Hans Østergaard.

Forsøgsordningen kommer til at køre på privat basis. Det er Folmann Busser i Skjern, der står for driften, og selskabet har været med til at udvikle projektet. Det finansieres med dagkort og billetsalg, og endvidere byder LAG ind med finansiering af projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Klap kunsten i Ringkøbing

Annonce