Annonce
Ugeposten Skjern

Ulla fejrer sølvbryllup med landsbyens brugs: Jeg elsker at være i butikken

Kunderne har kunnet finde Ulla Bloch bag disken i nu 25 år. For Ulla Bloch er noget af det bedste ved arbejdet at tale med kunderne. Foto: Jørgen Kirk
Ulla Bloch har nu arbejdet 25 år i Dagli’ Brugsen i den landsby, hvor hun er født og opvokset, så butikken og byen har en særlig plads i hendes liv.
Annonce

HEMMET: Frostrummet er tre gange så stort i den nye Dagli’ Brugs, butikslokalet tæller mere end dobbelt så mange kvadratmeter, og uden for butikken har parkeringspladsen nu også en benzintank. Selv postbutikken og mælkekøleren har fået mere albuerum.

52-årige Ulla Bloch viser gladelig rundt i Hemmets nye Dagli’ Brugs, der åbnede i april. Hun kan om nogen snakke med om, at butikkens nye lokaler skiller sig ud, for 3. oktober runder hun 25 år som "Ulla fra Brugsen."

Det er lokale kunder, så jeg kender alle. Jeg ved, hvad der sker i området, og hvis folk har en dårlig dag, kan jeg snakke lidt med dem, så de kommer i bedre humør.

Ulla Bloch, salgsassistent, Dagli' Brugsen Hemmet

Annonce

Køkkenvejen var et vildspor

Ulla Bloch uddannede sig egentlig som køkkenassistent på Holstebro Tekniske Skole, hvor hun også arbejdede. Livet i et industrikøkken viste sig bare at være et vildspor.

- Det var for meget at skulle lave mad til 700 elever. Da jeg stod og skulle lave 70 liter sovs, var det bare ikke til at holde til for sådan for sådan en lille pige. Jeg fandt ud af, at det ikke var det, jeg skulle, siger Ulla Bloch.

I stedet fandt hun arbejdsglæden i fødebyen, Hemmet, da en plads i den lokale butik åbnede sig. Nu fejrer Ulla så sølvbryllup med Dagli' Brugsen.

- Jeg elsker at være i butikken. Jeg synes, det er dejligt at stå op og være glad for sit arbejde, siger Ulla Bloch.

Annonce

Opkald seks timer efter lukketid

Salgsassistenten har altid boet i Hemmet, og derfor betyder det meget for hende, at butikken er en del af lokalsamfundet. Den daglige småsnak med kunderne er noget af det, hun skatter allermest.

- Det er lokale kunder, så jeg kender alle. Jeg ved, hvad der sker i området, og hvis folk har en dårlig dag, kan jeg snakke lidt med dem, så de kommer i bedre humør, siger Ulla Bloch med et smil.

Før butikken rykkede i de nye lokaler lige inden for byskiltet på Tarmvej, agerede Ulla Bloch brugsuddeler i 17 år. Som uddeler arbejdede hun som regel 70 timer hver uge. Som fast inventar i Dagli’ Brugsen lærte Ulla Bloch kunderne at kende. Hun vidste, hvem der dukkede op før åbningstid, og hvem der lige skulle handle ind til aftensmad få minutter før lukketid.

Hun åbnede gerne butikken 10 minutter før den officielle åbningstid, så en mandlig stamkunde kunne komme ind for at købe øl, og om aftenen var det også hende, der solgte ekstra forsyninger, hvis en lokal fest var løbet tør for øl eller vin.

- Selvom vi lukkede klokken 18, kunne jeg godt blive ringet op klokken 00, husker Ulla Bloch.

Ulla Bloch

52 år.

Oprindelig uddannet køkkenassistent.

Født og opvokset i Hemmet.

Bor i dag lige uden for bygrænsen sammen med sin mand, Jonny Jensen, og parrets yngste barn. Derudover har de to udeboende børn.

Uden for arbejdstid bruger Ulla gerne tid på sine to børnebørn.

Har 3. oktober arbejdet 25 år i Dagli’ Brugsen i Hemmet. Først som salgsassistent, senere 17 år som uddeler og nu igen som salgsassistent.

Butikken er i dag en del af Nørre Nebel og Omegns Brugsforening, som også har SuperBrugsen Nørre Nebel.

Dagli’ Brugsen Hemmet rykkede i april ind i nye lokaler på Tarmvej.

Annonce

Er droslet ned på fuld tid

Igennem sine år som uddeler oplevede hun, at Dagli’ Brugsen ramte en krisetid, efter Løvbjerg og ABC åbnede i Tarm. For især 15 år siden trykkede krisestemningen, og et borgermøde var nødvendigt for at afklare butikkens fremtid.

- Jeg lærte at leve med de dårlige tider, men det var selvfølgelig svært, for jeg følte, at det var min skyld, hvis det gik dårligt, siger Ulla Bloch.

Da de mindre dagligvarebutikker lukkede i Sdr. Brok og Sdr. Vium, gav det omvendt lidt mere gang i forretningen i Hemmet. Og nu hvor vindmøllepenge og Nørre Nebel og Omegns Brugsforening har sørget for den nye butik, ser Ulla Bloch lyst på både brugsens og byens fremtid. Selv er hun nu tilbage i rollen som salgsassistent, og selvom hun har skullet vænne sig til ikke længere at have ansvar for indkøb og kontorarbejdet, glæder det hende med mere fritid til at se børnebørnene.

- Det er fint nok at arbejde 37 timer. Før var det 70 timer hver uge, for hvis der var nogen syge, skulle jeg ind at dække det. Det har givet noget frihed at blive salgsassistent, og det er jeg glad for, siger Ulla Bloch.

Ulla Bloch har nu været ansat i Dagli' Brugsen 25 år. Det fejrede hun 1. oktober med en reception. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Kunder vælger mad, der sparer tid

At tiden betyder mere i dag end for år tilbage, kan Ulla Bloch også se på kunderne. For de har mere travlt, og det præger indkøbsvanerne. Kartoflerne er røget ud til fordel for pasta, og en icebergsalat med tomat og agurk viger i højere grad for salater, som kan købes færdigblandet.

- Det er helt vildt, hvor meget folk køber af færdigsalater, siger Ulla Bloch med et smil.

Selv foretrækker hun stadig til kartoflen.

Før butikken flyttede i nyere og større lokaler var Ulla Bloch uddeler. Selvom hun godt kan savne noget af ansvaret som brugsuddeler, er hun glad for ikke at arbejede så mange timer længere. Foto: Jørgen Kirk
Butikken er nu blevet 450 kvadratmeter, og de opgraderede faciliteter glæder Ulla Bloch. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce