Annonce
Ugeposten Skjern

Ulv i Fåreklæder

Sognepræst Claus Thomas Nielsen. Arkivfoto
Annonce

Kronik: På søndag er det 8. søndag efter trinitatis. Teksten der skal prædikes over lyder er den berømte tekst hvor Jesus sammenligner dem som spreder falske budskaber med "ulve i fåreklæder". (Ja, det er Jesus som har opfundet dette udtryk.) Jesus siger:

»Tag jer i agt for de falske profeter, der kommer til jer i fåreklæder, men indeni er glubske ulve. På deres frugter kan I kende dem.

Og det er jo så sandt som det er sagt. På frugterne skal man kende folk og ikke på ordene. Man skal ikke dømme folk på om de ønsker at sende andre folks skattekroner til Afrika eller Nørrebro, men på om de selv behandler deres nabo ordentligt.

Man skal ikke dømme folk på om de kræver tolerance af andre mennesker men på om de selv er tolerante over for dem de mener mangler tolerance. På samme vis skal man ikke dømme livsanskuelser på deres pæne ord, men på deres virkninger.

Socialismen består f.eks. af en masse smukke ord som i øvrigt næsten alle er hugget fra kristendommen, men i virkeligheden forvandlede socialismen halvdelen af jordkloden til en dødslejr og fik 100 millioner menneskeliv på samvittigheden i Europa, Rusland, Kina og Afrika.

Således kan man kende den falske socialistiske religion, og alle andre religioner og livsanskuelser, på deres gerninger.

Også for eksempel velfærdsstaten har vist sig at være en falsk profet, en falsk religion. Den danske underklasse var allermindst i størrelse og var verdens allermest veluddannede og harmoniske omkring 1960, hvor Danmark havde Europas laveste skattetryk. Også de fleste børn i de lavere klasser voksede dengang op i stabile familier med både en mor og en far.

I dag vokser de fleste børn i de lavere klasser op i opløste familier og utroligt mange børn har brug for piller, psykologbehandling osv. De fattige i vores samfund er ikke længere frie og selvforsørgende men evigt undertrykte og mistænkeliggjorte af de utallige sagsbehandlere osv. Det er frugterne af religionen ved navn velfærdsstat.

Således kan der nævnes mange forskellige moderne falske profeter og de har alle noget tilfælles. De blev alle kaldt progressive og blev alle skabt i et opgør med kristendommen og dens menneskesyn.

De hævdede alle, at det ikke er Gud som skal være verdens centrum, det skal i stedet mennesket selv. Og det er nu blevet til at hvert enkelt menneske gør sig selv til centrum. Det er det man kalder narcissisme, selvspejling.

Men narcissismens frugter er altid uhyggeloge, thi mennesket er ikke skabt til at være centrum i sit eget liv.

Mennesket er skabt til at være bundte til Gud. Kun derved bliver mennesket frit i verden.

Også fri for kravet om at skulle realisere sig selv.

I nadveren giver Kristus sig hen for os og også han skal kendes på frugten. Den frugt som er kærligheden.

Den selvhengivende kærlighed. Vi ved, at han er ikke en ulv i fåreklæder. Han er offerlammet - og hans offer er liv for os. Han styrer ikke udenom angst, lidelse og mørke, han går ind i det. For vores skyld.

Vi skal ikke være guder i vore egne liv. Gud skal være vores Gud, men når vi lader ham være det, så skænker han os en evig Guddommelighed i sit himmelske rige. Så får vi de frugter Gud skænker os i Jesus Kristus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce