Annonce
Ugeposten Skjern

Unge verdensnavne spiller på VGT

Cellisten Andreas Brantelid (th) spiller sammen med den norske pianist Christian Ihle Hadland. PR-foto
Skjern-Tarm Musikforening får besøg af Andreas Brantelid.
Annonce

Tarm: Skjern-Tarm Musikforening kan igen præsentere et par unge verdensnavne, nemlig cellisten Andreas Brantelid, der akkompagneres af den norske pianist, Christian Ihle Hadland.

Det sker ved en koncert på VGT søndag d. 17. november klokken 16.

Begge musikere har optrådt på fornemme scener verden over, alene eller med orkester - ligesom de begge har indspillet adskillige CD'er og modtaget et hav af priser. I sidste uge modtog Andreas Brantelid for eksempel Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris i København.

Vi er meget stolte af, at det endnu engang er lykkedes musikforeningen at arrangere en koncert med Brantelid, som vi tidligere har haft besøg af både i 2009 og 2013. Både han og Christian Ihle Hadland er travle musikere, der turnerer over hele verden, så det er noget at scoop at få dem på besøg. Vi glæder os derfor meget til endnu en flot koncert her i vores sæson nummer 40, oplyser Harriet Ludvigsen fra Skjern-Tarm Musikforening.

Andreas Brantelid er født 1987 af dansk/svenske forældre. Han var blot 4 år gammel, da han fik sin første cello i hænderne og blev undervist af sin far, Ingemar Brantelid. Kun 14 år gammel debuterede Andreas Brantelid med Det kongelige Kapel i København, hvor han spillede Elgars berømte cellokoncert.

Allerede som ganske ung blev Andreas Brantelid regnet for et af de allerstørste cellotalenter, vi nogensinde har haft herhjemme. Hans præstationer har år for år nået nye højder, så han i dag tilhører verdenseliten. Han har vundet adskillige konkurrencer, blandt andet Eurovisions konkurrence for unge solister, hvor han spillede for en tusindtallig tilhørerskare og millioner af TV-seere, og han har optrådt med kendte orkestre og dirigenter i fornemme koncertsale verden rundt. I 2009 modtog Andreas Brantelid også Kronprinseparrets Kulturpris på 500.000 kr.

Andreas Brantelids har indspillet en halv snes CD'er – og hans første CD på det internationale mærke EMI med cellokoncerter af Saint-Saëns og Schumann samt Tjaikovskijs Rokoko-variationer har vakt opsigt verden over. På coveret takker han i øvrigt sin tvillingesøster Ida, fordi hun som barn tog sig af opvasken, så han kunne få tid til at øve sig med sin far!

Andreas Brantelid kommer til Tarm sammen med den norske pianist, Christian Ihle Hadland, der på bare ti år har skabt sig et ry som en sand klavertroldmand, hvis fantastiske talent har sikret ham engagementer ved de største koncertscener verden over. Han havde sin solist-debut med orkester i en alder af 15 år og har siden optrådt som både solist og akkompagnetør, ligesom han har modtaget flere priser og indspillet flere Cd'er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce