Annonce
Ugeposten Skjern

Velkommen til Cody: Familien har fået et nyt livligt medlem

Med lidt godbidder i hånden lykkedes det at få et billede en rolig Cody, her med Mette Lange Andersen flankeret af tvillingerne Mathilde og Magnus. Foto: peso
Hele familien Lange Andersen er involveret i familiens nye medlem, labrador-hvalpen Cody.
Annonce

Kæledyr: For godt otte uger siden fik familien Lange Andersen et nyt medlem.

Den otte-uger gamle labradorhvalp Cody kom ind i familien, der består af far Per, mor Mette og tvillingerne Magnus og Mathilde på otte år.

- Vi havde i et par år overvejet at få en hund. Vi har egentlig ledt efter en Golden Retriver, men det er ikke lykkedes, fortæller Per Lange Andersen, halinspektør i ROFI.

- En af mine gamle arbejdskollegaer slog en dag op på Facebook, at hun var blevet farmor til ni små Labrador-hvalpe, så jeg skyndte mig at skrive til hende for at høre om de alle var afsat. Det var de ikke, fortæller Mette Lange Andersen, førtidspensionist og hjemmegående husmor.

- Der blev skabt kontakt og vi fik en af hvalpene, selvom der var rift om alle hvalpene. Begge Codys forældre er stambogsførte, og Codys far har vundet en masse præmier, så der var bud efter hvalpene, blandt fra Færøerne. Færingen kunne ikke komme til Danmark, så det endte med, at vi kunne købe Cody, forklarer Per Lange Andersen.

Familien kender Labrador-racen, er weekendpassere for en af familiens venners Labrador.

- Den er sød og rar, en labrador er jo også en familiehund, og så har vi et håb om, at vi kan tage den med på jagt, fortæller Per Lange Andersen.

Pligterne er delt ud på hele familien. Far går morgen og aftentur, børnene går tur i løbet af dagen og Mette overtager, når de andre ikke kan. Cody er også med på arbejde i ROFI, hvor den så ligger i halinspektørens kontor.

Cody er også en kontorhund, her lige efter at han var kommet til familien Lange Andersen, otte uger gammel.

- Vi havde besøgt den to gange, inden vi skulle have den med hjem, men vi var da spændte på, om den kunne falde til hos os, om den ville spise. Den havde et tæppe og et håndklæde med hjemmefra, så den kunne dufte sin mor. Selvom jeg går hjemme med den, så henter den nogle gange Pers jakke i entreen og ligger med den, fortæller Mette Lange Andersen.

Cody vokser hurtigt, her er han 16 uger gammel. Privatfoto

Cody har stadig sylespidse hvalpetænder, så Magnus og Mathilde har små rifter på armene.

Værst ser Pers arme ud, de er fyldt med rifter.

- Det er nu min egen skyld, for vi tumler nogle gange, hvor han får lov at nappe til mig, siger Per med et smil.

Mettes mor fik også et bid, så der gik hul og hun måtte have en stivkrampevaccination.

Codys hvalpetænder har ødelagt en trøje.

Der er også alvorlige bekymringer ved at have fået en hund.

Forrige torsdag måtte Per afsted til dyrlægen midt om natten, fordi Cody havde fået en form for allergisk reaktion.

-Hele ansigtet svulmede op, han kunne ikke se ud af øjnene og da hans vejrtrækning også begyndt at være besværet, måtte jeg afsted til dyrlægen. Han må have haft snuden ned i noget, der enten har stikket ham eller som han er allergisk overfor. Heldigvis fik han det hurtigt bedre igen, forklarer Per Lange Andersen.

Cody er frisk igen og god underholdning for tvillingerne Mathilde og Magnus, der i øjeblikket bliver hjemmeskolet ved spisebordet.

- Nu har tvillingerne nået en alder, hvor de kan få nogle pligter i forhold til at have hund i familien. Når de går tur med ham, så skal de også samle op efter ham, siger Per Lange Andersen.

Han skulle egentlig til at gå til hvalpetræning med Cody, men det er lukket ned i øjeblikket, så i stedet har han fået tilsendt forskellige links til øvelser.

Så Cody er blevet et fælles projekt for familien. Cody sørger også for, at alle kommer ud i frisk luft i løbet af dagen.

Og hvorfor hedder Cody Cody? I 2019 var familien i Australien, hvor tvillingerne fik lov til at holde en otte kilo tung koala-bjørn, der hed Cody.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm El Nyt

Ugeposten Skjern

Fastelavn: Sammen hver for sig

Annonce