Annonce
Ugeposten Skjern

Vi går ikke specielt efter økologi

Linda og Finn Vang i Superbrugsen i Skjern. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce

Skjern:  Når Linda og Finn Vang fra Tarm handler ind, går de ikke specielt efter økologi. På den måde ligner de den typiske vestjyske forbruger meget godt.

I følge Landbrug og Fødevarer er Danmark det land i verden, hvor der bruges flest kroner pr. indbygger på økologiske varer. Men procentdelen af det samlede salg af fødevarer ligger på cirka 13 procent. 87 procent af varerne i indkøbskurven stammer altså fra konventionelt landbrug, og da indbyggerne i København og Nordsjælland køber væsentligt flere økologiske varer, er gennemsnittet i Vestjylland under 10 procent.

- Det overrasker mig lidt. Jeg troede faktisk at procentdelen var højere. Men der skal nok et generationsskifte til, før tallet for alvor rykker sig. Vi kan i hvert fald se, at vores børn køber væsentligt flere økologiske varer, end vi gør, siger Finn Vang.

- Økologiske citroner er faktisk det eneste, vi konsekvent køber økologisk. Ellers ser vi mest på, hvor friske og lækre grøntsagerne ser ud, samt naturligvis også på prisen og hvor meget, der er i posen, siger Linda Vang.

Annonce

Økologisk kød smager bedre

Katja Karsten, Tarm, er i Superbrugsen i Skjern sammen med sin familie og Ulla Bertelsen, Tarm.

De to kvinder, der er i husstande med henholdsvis fire og tre personer, går heller ikke udpræget efter økologiske varer.

- Nogle gange er det prisen, der er afgørende. Andre gange er det hvor friske og lækre grønsagerne ser ud. Ved mælk er jeg ligeglad. Der kan jeg ikke smage forskel. Men jeg kan godt lide at handle kød på Økogården. Økologisk kød smager bare bedre, synes jeg. Og så kan jeg godt lide tanken om at de dyr, som vi spiser, har gået og hygget sig. Der kommer helt klart også noget dyrevelfærd ind over, siger Katja Karsten.

- Helt generelt ville jeg nok gerne være lidt mere overbevist om, at det biodynamiske og økologiske var meget bedre end konventionelt landbrug, hvis jeg skulle købe flere økologiske varer, siger Katja Karsten.

Katja Karsten og Niels samt Ulla Bertelsen i Superbrugsen i Skjern. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce