Annonce
Ugeposten Skjern

- Vores elever bliver bedre og bedre til at læse

Skoleleder på Amagerskolen i Skjern, Brian Elgaard. Foto: Jørgen Kirk
Skolelederen på Amagerskolen i Skjern, Brian Elgaard, er sikker på, at skolens øgede fokus på læsning allerede fra de mindste klasser, vil virke i de kommende år.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Jeg tror på, at vi på Amagerskolen kommer til at se en forbedring i eleverne læseevne de næste fire, fem år. Der er ikke nogen, der bliver tabt. Den tidlige indsats lige fra begyndelsen af gør en forskel, siger skoleleder Brian Elgaard.

Han giver ikke så meget for undersøgelser der viser, hvor eleverne i en kommunen ligger i forhold til andre kommuner:

- I folkeskolen vil vi så gerne sammenligne skoler på tværs. Men der kan være mange individuelle forskelle, der gør det svært. Derfor går jeg ikke så meget op i placeringer. Det vigtige for mig er, at vi forbedrer kvaliteten år for år. Jeg går op i, om de elever, der er på vores skole, udvikler sig i den rigtige retning. Det handler om at den enkelte elev udvikler sig, siger Brian Elgaard.

Der hvor undersøgelser og sammenligninger, som for eksempel de meget omtalte PISA-undersøgelser, hjælper er, at de sætter fokus på for eksempel læsning, og at der nu er formelle krav til læsning allerede i børnehaveklassen. Og dét virker.

- Vi lever naturligvis op til de formelle krav i børnehaveklassen, men vi gør også lidt ekstra. Vi følger de mindste tæt og fanger dem, der har behov for en ekstra indsats, og så indleder vi et samarbejde med forældrene, og giver børnene intensive kurser. Vi lærer både elever og forældre at bruge de midler, der er til rådighed. Vi har også et fortrinligt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommunes læsekonsulent Alex Braüner. Det gør en kæmpe forskel, siger Brian Elgaard.

- Det er helt fantastisk at se, hvordan de små poder rykker på læsningen. Vi har pralerunder, hvor børnene kommer forbi og praler med det, de har opnået. Det er helt fantastisk at se den glæde de viser, når de pludselig kan læse noget, de ikke kunne i sidste uge, eller når de fordobler deres læsehastighed på kort tid, siger Brian Elgaard.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Spis godt på Hotel Skjern

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Annonce