Annonce
Debat

Årets budgetaftale skal gøre en forskel lokalt

Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester (EL). Foto: Steen Brogaard
Annonce

Sommeren er ved at være ovre, og det betyder traditionen tro, at vi i København tager hul på de årlige budgetforhandlinger. En yderst interessant periode uanset hvor man holder til på den politiske scene.

For os i Enhedslisten er budgetforhandlingerne en mulighed for at rette op på den skævhed, vi oplever i København. Derfor går vi til forhandlingsmøder med ønske om at få løftet vores udsatte byområder. Heldigvis er der bred enighed i Borgerrepræsentationen om at gøre en indsats netop her, så vi har naturligvis også fokus på andre emner.


Derfor går vi til forhandlingsmøder med ønske om at få løftet vores udsatte byområder


I Valby er der konkrete projekter, vi gerne ser blive til virkelighed. Det gælder blandt andet sikre cykelforbindelser mellem Folehaven, Kulbanekvarteret, Grønttorvet og Ramsingsvej, som Valby Lokaludvalg også har budt ind med.

Vi skal videre med ønsket om at skabe en god, tryg og sikker forbindelse for bløde trafikanter over jernbanespor og indfaldsveje, hvor vi samtidig får skabt en sammenkobling mellem gamle og nye bydele i Valby.

Jeg ser også gerne, at der findes penge til at udvide den gule parkeringszone i Valby, så de plagede kvarterer kan slippe for pendler- og langtidsparkering.

Derudover tager vi et ønske om penge til færdiggørelse af Kulbaneparken med til forhandlingsbordet. Enhedslisten er tidligere lykkedes med at få afsat penge til Kulbaneparken, og nu skal arbejdet gøres færdigt ved at sætte penge af til parkinventar, bynatur og trafikdæmpende indsatser i området.

Og vi bør i samme ombæring finde penge til at etablere et nyt centralt byrum og en legeplads i Folehaven. Endelig ser jeg også gerne, at vi sætter penge af til at lave nye indgange til Vestre Kirkegård med grønne byrum til følge.

Det er sjældent, at man får opfyldt alle sine ønsker, men jeg ser ingen gode argumenter for, hvorfor ovenstående projekter i Valby ikke skal finansieres i denne omgang.

Overborgmesteren har travlt med at argumentere for en hundedyr havnetunnel til 20 milliarder kroner. Enhedslisten ser hellere, at vi bruger pengene på at skabe løsninger, som er efterspurgt helt lokalt.

Annonce
Annonce
Bolig

Nedrivning på Smedestræde er næsten færdig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Annonce