Annonce
Byliv

15-årige Maja står bag stor skraldeindsamling i Valby: Jeg vil gøre en forskel

15-årige Maja Wanscher er klimaaktivist. Foto: Jens Mouvielle
Maja Wanscher fra Valby handlede på sine store bekymringer for klimaet og blev klimaaktivist. Nu får Valby glæde af hendes engagement, når hun står bag et stort skralde-event søndag 31. januar.
Annonce

Maja Wanscher bekymrer sig om klimakrisen og de følgevirkninger, den bringer med sig. Efter at have gået i længere tid med sin uforløste bekymring, faldt hun over en organisation, de fleste kender for stifteren Greta Thunberg. Den hedder Fridays For Future.

Maja Wanscher føler nemlig, hun har et ansvar for miljøet. Derfor besluttede hun, at hun ville være med til at gøre noget aktivt for at hjælpe med at redde klimaet.

- Jeg vil gøre en forskel, og jeg føler, jeg har mulighed for at gøre det, fordi jeg lever så privilegeret, som jeg gør. Det her med klima er jo et langt sejt træk, hvor man ikke ser resultater med det samme, og derfor er det vigtigt, der er nogle, som står fast og bliver ved med at minde folk og magthaverne om, at vi har et ansvar. Det er jeg glad for, jeg kan være med til at gøre, siger Maja Wanscher.

Annonce

Står bag stort skralde-event

I foråret meldte Maja Wanscher sig ind i Fridays For Future og blev klimaaktivist. De går ind for fredelige protester, og det har betydet, at hun har deltaget i skole-strejker og protester foran Christiansborg. Nu hvor det ikke kan lade sig gøre på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, er Fridays For Future kommet med en anden løsning, hvorpå de kan skabe opmærksomhed på emnet.

Den løsning står 15-årige Maja Wanscher i spidsen for i Valby, hvor der afholdes et stort event på søndag, hvor folk samler skrald hver for sig for at hjælpe klimaet såvel som for at gøre opmærksom på det store problem, der er med skrald i vores gader. Det event hedder Samle-Skrald-Dag.


Jeg vil gøre en forskel, og jeg føler, jeg har mulighed for at gøre det, fordi jeg lever så privilegeret, som jeg gør. Det her med klima er jo et langt sejt træk, hvor man ikke ser resultater med det samme, og derfor er det vigtigt, der er nogle, som står fast og bliver ved med at minde folk og magthaverne om, at vi har et ansvar.

Maja Wanscher


- I Fridays For Future har vi i snart tre år kæmpet for at få handling på klimakrisen. Det gør vi normalt med store klima strejker, aktioner, skolebesøg og meget andet. Men det er rigtig svært at gøre de ting nu her under corona. Derfor tror vi på, at det er vigtigt at vise, at vi er mange, som er villige til at bruge vores fritid på bla. at samle skrald, så vi kan sætte fokus på, at klimakrisen er akut og skal tages seriøst.

Den måde du deltager i skralde-eventet på er lige til. Du skal gå rundt i dit lokalområde, alene eller sammen med dine tætteste, og samle så meget skrald som muligt.

For at få skabt noget opmærksomhed på Samle-Skrald-Dag, opfordrer Maja Wanscher folk til at poste en story eller lave et opslag på de sociale medier, hvor man bruger hashtagget #samleskralddag.

Du kan læse mere om eventet på facebook: Klimastrejke - Fridaysforfuture Denmark eller instagram: fridaysforfuturedenmark.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce