Annonce
Byliv

48 meter langt hegn forvandlet til kunst: Kæmpe værk står næsten klar

Thomas Petersen lægger her sidste hånd på første del af sit enorme kunstværk på hegnet ved Ny Ellebjerg Station. Foto: Lene Skytthe / Metroselskabet
Thomas Petersen, der går under kunstnernavnet Notitle, er i fuld sving med at lægge sidste hånd på sit enorme projekt med at skabe liv på 48 meter af metrohegnet på Ny Ellebjerg Station.

I søndags blev Thomas Petersen færdig med første del af værket ‘Not out of the woods yet’, der strækker sig over 30 meter. Torsdag 4. marts og fredag 5. marts lægger han sidste hånd på anden del af værket, som er en samlet kommentar til coronas indflydelse på vores mentale og fysiske situation.
Det store kunstværk findes mere præcist på den strækning af metrohegnet, der er lige over for Sukkertoppen Gymnasium. Placeringen er værket er tænkt ind i meningen bag, for det er blandt andet en hilsen til de hårdt ramte gymnasieelever, som kæmper med f.eks. mange timers fjernundervisning, manglende socialt liv og usikkerhed om eksamener, fortæller Thomas Petersen.


På mange måde bliver ens kunst jo en del af folks hverdag, hvis det eksempelvis hænger på deres faste rute til og fra arbejde eller lignende i stedet for at det hænger inde på et eller andet museum.

Thomas Petersen


- Værket forsøger at vise de problemstillinger, vi oplever nu her, hvor vi har været nødt til at være spærret inde i hver vores lille celle som følge af corona. Det ene del af værket viser, hvad det gør ved vores krop, mens den anden del viser, hvad det gør ved vores sind. Det er i hvert fald tanken bag, siger Thomas Petersen og fortsætter:

- Der plejer at være liv og glade dage nede ved gymnasiet, men lige nu er der meget stille, fordi det har været lukket ned. Den stemning vil jeg gerne lave en kommentar til med min kunst.

Annonce

Den bedste form for kunst

Skabelsen af det store værk kom i stand ved at Thomas Petersen, der har lavet kunst på flere af Metroselskabets hegn, selv kontaktede Metroselskabet for at høre, om de havde et ledigt stykke væg, han kunne lave noget på.

- Det fede ved at lave sådan noget som det her er, at man får feedback på det man laver, mens man står og laver det. Der har været mange mennesker, som er stoppet op for at snakke om det, jeg står og laver, og det er virkelig dejligt, siger Thomas Petersen og fortsætter:

Det nye store kunstværk på hegnet ved Ny Ellebjerg Station er næsten færdigt. Foto: Lene Skytthe / Metroselskabet

- Folk betragter jo det offentlige rum som deres eget, så derfor laver man jo noget i folks rum, og det er den ultimativt fedeste måde at lave kunst på, fordi der er mange, der har en holdning til det, man laver. På mange måde bliver ens kunst jo en del af folks hverdag, hvis det eksempelvis hænger på deres faste rute til og fra arbejde eller lignende i stedet for at det hænger inde på et eller andet museum.

Hvis du er nysgerrig på, hvad der gemmer sig af værker fra Notitle rundt omkring i verden, kan du tjekke Thomas Petersens hjemmeside ud her.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

100 tons frådende forhistorie flytter ind i Zoo

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce