Annonce
Byliv

Børnehavebørn med rørende luciaoptog for plejehjem

Himmeltræets Luciaoptog for plejehjemsbeboere. Foto: Privat
Plejehjemsbeboerne i Huset William fik sig en glædelig overraskelse mandag 14. december, da de i gården kunne se børnehavebørn gå Luciaoptog for dem.
Annonce

Daginstitutionen Himmeltræet er nabo til plejehjemmet Huset William. De tog institutioner indledte sidste vinter et samarbejde, hvor de unge og de ældre besøgte hinanden.

Grundet corona har den aftale været sat på pause i næsten et år, men mandag 14. december så de hinanden for første gang siden coronavirussens udbrud, dog på behørig afstand.

Himmeltræets børn gik nemlig Luciaoptog for de ældre nede i plejehjemmets gård, og der kunne de ældre nyde det hyggelige syn fra deres vinduer.

- Vi lavede den oprindelige aftale med plejehjemmet for et års tid siden med tanke på, at børnene og de ældre kunne give hinanden en helt masse, siger Lasse Stisen, pædagogisk leder i Himmeltræet, og fortsætter:

-Der er jo børn, som ikke er beriget med bedsteforældre, og omvendt er der beboere på plejehjemmet, som ikke har eller ser deres børnebørn. Derfor så vi det her som en oplagt mulighed for at lave et møde mellem generationerne.

Annonce

Lys i en svær tid

Lasse Stisen fortæller, at børnene har været meget spændte på at komme tilbage og vise deres Luciaoptog frem.

- De ældre sad og så med fra deres vinduer, og vi er sammen med børnene glade for, at vi kan hjælpe med at kaste lidt lys over tilværelsen for nogle beboere, der i den grad godt kan føle sig buret inde i den her svære tid, siger Lasse Stisen.


De ældre sad og så med fra deres vinduer, og vi er sammen med børnene glade for, at vi kan hjælpe med at kaste lidt lys over tilværelsen for nogle beboere, der i den grad godt kan føle sig buret inde i den her svære tid.

Lasse Stisen, pædagogisk leder Himmeltræet


Aftalen mellem Himmeltræet og plejehjemmet Huset William var, at nogle af børnene fra Himmeltræet kom på besøg på plejehjemmet hver fredag, hvor de lavede forskellige aktiviteter med de ældre og hyggede sig.

- Børnene synes, det var rigtigt sjovt at komme på besøg og få den her oplevelse af at snakke med nogle mennesker og synge en sang, det gav virkelig børnene noget godt, og det var noget de glædede sig til, siger Lasse Stisen.

Han håber på, at de kan genoprette den gode aftale med plejehjemmet, når vi verden er kommet ud på den anden side af corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce