Annonce
Lokalt

Biksen skal genopfriskes: Lokale ildsjæle får stort pengebeløb til at bevare fællesskabet

Biksen i Valby, der også kan se frem til en makeover med det nye tilskud fra Realdanias Underværker-kampagne på 810.000 kroner. Foto: PR
I Valby har de lokale ildsjæle fået økonomisk støtte til projektet 'Bevar Biksen'. Pengene skal bruges på at fremtidssikre et mødested for de lokale borgere.
Annonce

Biksen er beliggende i det almene boligområde Valby Ejendommene ved Vigerslev Allé Station. Gammelt og nedslidt i forhold til de andre byggerier i nærområdet. Men flere frivillige har arbejdet ihærdigt for at skabe en positiv fremgang for det lokale mødested i Valby, og forandring er der sket.

Den boligsociale helhedsplan SURF Valby og Boligforeningen 3B Valbyejendommene er gået sammen om at fremtidssikre Biksen i samarbejde med de lokale borgere. Ensomheden har sat sig præg på hverdagen under corona-pandemien - derfor har idéen været at styrke fællesskabet i foreningen.

Denne idé har vist sig at være guld værd, hvilket har belønnet Valbys ildsjæle med 810.000 kroner fra Realdanias Underværker-kampagne.


'Bevar Biksen’ er et rigtig fint eksempel på, hvordan lokale ildsjæle tager ansvar for det lokale fællesskab, og jeg glæder mig meget til at se det blive til virkelighed.

Stine Lea Jacobi


- Coronaepidemien sætter en kæp i hjulet for det sociale samvær, men heldigvis blomstrer de frivillige fællesskaber stadig over hele landet. Ildsjælene bygger ikke for sig selv – de bygger for hinanden, siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania, og tilføjer:

- 'Bevar Biksen’ er et rigtig fint eksempel på, hvordan lokale ildsjæle tager ansvar for det lokale fællesskab, og jeg glæder mig meget til at se det blive til virkelighed.

Annonce

Begejstret for det økonomiske tilskud

Hos SURF Valby er man begejstret for den økonomiske håndsrækning:

- Vi er så glade for, at vi kan give nogle bedre, og bæredygtige rammer til de mange fantastiske kræfter, der holder til i Biksen. Vi håber, at den her kampagne kan puste liv til flere fællesskaber, som kan blomstre i nogle nye rammer, siger Maria Elborg Noer, leder af SURF Valby.

Udover at bekæmpe ensomheden skal pengebeløbet bruges på en renovering af Biksen. De lokale borgere er medvirkende til at skabe de fysiske rammer for en boligforening, der har været presset - men smilene kan atter findes frem igen i Biksen i Valby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce